Už je to dva roky, co se vaše týmy předvedly v přímém televizním přenosu České televize. Jak na toto utkání vzpomínáte?
Kasal: Vzpomínám na to určitě rád, byl to obrovský zážitek, hlavně tedy pro nás hráče. Jenom škoda, že z toho nebyl alespoň bod.
Kubánek: Vzpomínám na to velice často a rád. Byl to určitě jeden z mých největších fotbalových zážitků. V ten den se sešlo všechno přesně tak, jak mělo. Bylo skvělé počasí, hráli jsme na nádherném hřišti, proti Velimi, kde se s většinou protihráčů známe a pro nás to navíc bylo okořeněné vítězstvím.

Krajský přebor na videu
Olomoucký krajský přebor na videu. Podívejte se na sestřihy 19. kola

Co vám ze zápasu nejvíce utkvělo v paměti nebo na co nejraději vzpomínáte?
Kasal: Tak určitě v hlavě utkvělo více situací z utkání, ale pokud mám vybrat jednu, tak je to bezpochyby náš jediný gól v zápase, který padl z penalty. Když jsme si poté pouštěli zápas ze záznamu, tak gólová oslava trenéra Cerala a vedoucího Boba byla jako kdybychom vyhráli ligu mistrů (smích).
Kubánek: Když si promítnu celé to dopoledne, tak mi běhá až mráz po zádech. Já osobně hrozně rád vzpomínám na příjezd na stadion, když jsme se začali scházet a na rozcvičku, tu jsem si užil jako nikdy předtím. A pak taky… Snad mi bývalý trenér odpustí, že to prozradím, ale hrozně rád vzpomínám na události po zápase v kabině, kdy jsme všichni slavili a trenér nám se slzami v očích děkoval.

Být v televizi? Chleba levnější nebude

Připravovali jste se tehdy nějak speciálně na tento souboj?
Kasal: Tréninky probíhaly stejně jako každý týden, akorát jsme naše utkání více propagovali než obvykle, aby přišlo co nejvíce lidí, což se nakonec i povedlo.
Kubánek: Na stejnou otázku se mě tehdy ptal i pan Kalous do televize a jemu jsem odpovídal, že žádná speciální příprava u nás neprobíhala. A opravdu jsem mu nelhal (smích).

Ředitel FK Baník Sokolov Tomáš Provazník
Fanoušci pyrotechniku rozeberou a pronesou po částech. Sestaví jí až na stadionu

Byli jste před zápasem hodně nervózní? Bylo utkání předmětem častých debat už dlouho dopředu?
Kasal: Nervozní jsem byl asi více než obvykle, ale já před zápasem nikdy moc nebývám. Jak by řekl náš současný kapitán, chleba levnější nebude, pojď si v klidu zahrát fotbal (smích). A utkání se ve Velimi řešilo prakticky od chvíle, kdy bylo známo, že se takové utkaní vůbec uskuteční.
Kubánek: Nejvíc nervózní jsem byl v pátek na tréninku, když se mnou točili zmíněný rozhovor do televize. V neděli už nervozita tak silná nebyla, spíše jsem se těšil. Paradoxně před jinými zápasy bývám možná víc napnutější než tenkrát.

Určitě jste viděl zápas ze záznamu. Co byste z něj vyzdvihl?
Kasal: Ze zápasu bych vyzdvihl asi všechny góly zápasu a jinak bych vyzdvihl organizaci akce, ke které fantasticky přispělo celé vedení a všichni z FC Velim.
Kubánek: Viděl jsem to už několikrát. Jednou za čas si to z nostalgie pouštím. Vyzdvihnout musím všechno, co to obnášelo. Náš výkon, rozhovory, informace komentátorů. Vzpomínám si, že po zápase mi přišlo několik pozitivních zpráv od lidí, od kterých bych nečekal, že se vůbec někdy budou dívat na fotbal. I díky tomu myslím, že se to všechno podařilo.

Ladislav Volešák (vpravo) na archivním snímku
Nešlo o sviňárnu, ale mrzí mě to, řekl Volešák o podrazu v ČFL

Jak byste ohodnotil výkon týmu a výkon svůj v tomto utkání?
Kasal: Výkon týmu mi přišel dost bojácný, ale to je Velim, my ty důležitější zápasy moc nezvládáme. Můj výkon nebyl nejlepší, bohužel chyběla produktivita. Ale když je mi fotbalově nejhůř, tak stačí tento zápas dát na dvacátou minutu, když jsem obdržel balon na půlce a hráči Poděbrad nasadil housle. Hned se mi pak lépe spí (smích).
Kubánek: Troufám si tvrdit, že výkon týmu byl naprosto excelentní. Opravdu jsem ten zápas viděl už hodněkrát a pokaždé jsem si říkal, jak dobře jsme všichni hráli. A můj výkon? Sebe já nechci moc hodnotit, na to se zeptejte bývalého trenéra. On vám ale řekne, že takhle dobře jsem nikdy nehrál a nikdy už prý hrát ani nebudu (smích).

Byl byste rád, kdyby znovu přišla možnost hrát před televizními kamerami?
Kasal: Určitě, mohli by nás vysílat na České televizi každý víkend.
Kubánek: Možná svojí odpovědí překvapím, ale asi už ne. Tenkrát se všechno tak povedlo, že lepší už to snad být nemohlo, takže bychom mohli být akorát zklamaní. Takhle aspoň můžeme vzpomínat, jak perfektní a nezapomenutelná neděle to byla.

Utkání České národní ligy mezi TJ Sokol Živanice (v oranžovém) a Loko Vltavín (v zeleném) na hřišti v Živanicích.
Krádež? Sprosté nařčení, reagují Živanice