V Úštěku bylo jasno už po první půli, kterou domácí ovládli 3:0. Po změně stran přidali ještě jeden zásah a zimovat tak budou pátí. Dvěma góly se pod výhru podepsal Jelínek.

Roli favorita potvrdily také Mšené Lázně, které vydolovaly výhru na hřišti Lounků Chodounů. Těsný úspěch 2:1 zařídili Jarošík a Markuzi, jenž trefil tři body dvacet minut před koncem.

Vládcem okresu se staly Dušníky, které jsou lídrem II. třídy přeboru. „Nakonec úspěšný podzim v okrese,“ shrnul klub krátce na svém facebookovém účtu. „Vzhledem k tomu, že náš kádr oproti loňské účasti v I. B třídě ještě posílil, chtěli jsme se pohybovat na předních místech tabulky. Zejména Jan Bauer, posila z Brňan, dostál své pověsti gólového útočníka, který nám dlouhodobě chyběl, zvlhlý střelecký prach z krajské soutěže vyschl i dalším střelcům, a tak se můžeme pochlubit nejlepším útokem soutěže. Spolu s Lukavcem máme navíc nejlepší obranu,“ pokračuje okresní lídr v bilancování.

„Nesmíme ale tato čísla přeceňovat. První místo bychom samozřejmě rádi udrželi a vrátili se zpět do krajské soutěže,“ uzavřelo vedení tamního celku. Největším sokem bude Lukavec, v závěsu jsou Libotenice.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:
OKRESNÍ PŘEBOR
Úštěk – Brňany 4:0 (3:0). Branky: Jelínek 2, Giesel, Slavík. Rozhodčí: Huml. ŽK: 0:2. Diváci: 59.
III. TŘÍDA, SKUPINA B
Lounky Chodouny – Mšené Lázně 1:2 (0:1). Branky: Kocourek – Jarošík, Markuzi. Rozhodčí: Fišl. ŽK: 4:2. Diváci: 55.