Souboj v Krupce přinesl spíše fotbalovou nudu. Oba týmy hodně kazily, není tak divu, že duel nakonec žádnou branku nepřinesl a rozhodnout musel až penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější Litoměřičtí, kteří si tak na úvod soutěže připsali dva body ze hřiště soupeře.


"Za ten výkon jsme si víc nezasloužili, takže dva body považuji za zlaté," uznal sportovně trenér FK Litoměřicko Štefan Knapík. "Výsledek odpovídá průběhu zápasu. Bylo to hodně syrové, klasický první mač v sezóně. Oběma týmům vázla kombinace, soupeř měl jednu gólovku, kterou neproměnil, my jsme kazili ještě víc," shrnul průběh utkání.

„My v penaltách selhali. Trénujeme je, na tréninku je to samá sranda, pohoda, ale přijde zápas a ti mladí kluci jsou najednou vystresovaní,“ okomentoval rozstřel, který Litoměřice vyhrály 4:1, Luděk Altman, asistent krupského hlavního kouče Martina Kučery.

K samotnému zápasu poznamenal: „Bylo to typické úvodní střetnutí nové sezony. Taktický boj, nikdo nechtěl udělat chybu. Osobně si ale myslím, že podobných duelů bude v krajském přeboru víc. My máme mladý tým, chceme v tomhle ročníku nechat kluky ohrát. Ale zároveň chceme mít dobré výsledky a aby se na hru dalo koukat. Tenhle zápas moc ke koukání nebyl.“

Výborně se prezentovaly Lovosice, které však v Perštejně padly 1:2. "Pořád jsem z toho hodně rozmrzelý. Jsem přesvědčený, že jsme si zasloužili bodovat," soukal ze sebe s hořkým výrazem lovosický kouč Roman Podrazil. "Bohužel jsme zase měli šancí na dva zápasy, ale nedáme góly ani ze stoprocentních šancí, a pak se de facto porazíme vlastní brankou," krčil bezmocně rameny.

V 77. minutě sice za stavu 2:0 vykřesal jiskřičku naděje Jakub Gaube, vyrovnávací trefu už však Podrazilův výběr za domácího brankáře nedotlačil. "Potěšilo mě, že herně jsme soupeře přehráli, výkon byl skvělý, ale bohužel jsme bodově na nule. Myslím, že jsme byli lepším týmem," zopakoval Podrazil svůj pohled. "Uvidíme, zda se takto zvládneme prezentovat i v dalších zápasech, musíme ale přidat i proměňování šancí," přál si před domácím soubojem s Žatcem.

Fotbal, krajský přebor, 2. kolo:

Krupka - Litoměřicko 0:1 pen. (0:0, 0:0, -1:4pen)
Rozhodčí: Oborník. ŽK: 1:5. Diváci: 50.

Perštejn - Lovosice 2:1 (2:0)
Branky: 25. Bulatovič, 39. Dolejška - 77. Gaube
Rozhodčí: Kuriljak. ŽK: 1:3. Diváci: 220.