„To byla taková rarita, Tomáš šel dochytat zápas místo mě, protože já nebyl úplně fit a hned si dal i gól z penalty. Je to taková rarita, která se asi moc často nestává. Nastoupili tři Brodští a všichni dali gól,“ uvedl brankář a zároven předseda proboštovského klubu Michal Račuk.

Domácí dohrávali od 28. minuty bez vyloučeného Jana Tichého. „Bylo tam nějaké nesportovní chování, ale červená nehrála moc roli, dali jsme dva góly v prvních deseti minutách, myslím, že bysme to zvládli i tak. Střekov je nejslabší, ale na druhou stranu klobouk dolu před těma klukama, že se sejdou a soutěž dohrají,“ ocenil snahu posledního celku tabulky Račuk.

Přestanov (modří) - Trmice, II. třída okresního přeboru 2021/2022. Fotbalisté Trmic ilustrační. David Vávra (u míče) a Alex Vávra (vpravo)
Alex Vávra. V 16 letech už střílí góly za chlapy, s Rapidem má republikový titul

Na do střel prvnímu místu se v krajské I. A třídě stále drží Černovice, které jsou druhé jen o skóre za vedoucími Neštěmicemi. O víkendu Černovičtí slavili jasně 4:1 na půdě Mojžíře.

„Povedlo se nám rozhodnout už v prvním poločase, kdy jsme vstřelili tři góly a pak zápas v klidu dohráli. Se vstupem do jarní části jsme zatím spokojení a slovíčko „postup“ si zatím zakazujeme. Uvidíme až co dokážeme uhrát a na co to bude stačit,“ byl skromný černovický trenér Josef Jebavý, kterému udělali v Mojžíři radost dvougóloví střelci Lukáš Plos a Petr Sanko.

To domácí kouč Michal Kubec pochopitelně tolik nezářil. „Před zápasem jsme byli trochu zoufalí, takže jsme přemluvili i Pavla Krále, aby se celý zatejpoval, vzal si čtyři prášky navíc a pomohl nám. Je pravdou, že jeho přínos byl hodně znát, ale my zkrátka nedáme z žádné šance gól a naopak po každé naší chybě hloupě inkasujeme,“ krčil rameny. „Nemyslím si, že jsme byli horší, podle mě jsme byli i více na míči, ale soupeř dal de facto z každé šance gól, to je z pohledu naší defenzivy opravdu zoufalé."

FK Litoměřicko - SK Brná, krajský přebor 2021/2022
FOTO: Brná konečně vyhrála, její obrat odneslo Litoměřicko

Jaro zatím skvěle vychází i spořickým borcům, kteří v posledním víkendu přemohli na domácím trávníku 3:1 mužstvo Ledvic. „Pořádně jsme se v zápase chytili až ve druhém poločase. Ten první byl od nás plný nepřesností, ale nakonec jsme rádi, že jsme to dotáhli ke třem bodů. Je to příjemná vzpruha po minulém neúspěchu s Černovicemi,“ řekl spořický střelec František Hašek, který se tentokrát neprosadil, ale zvládli to jeho spoluhráči David Pěnkava (2 góly) a Dominik Rohla.

Dobrou jarní formu potvrdily Dobroměřice, které využili početní výhody v Bílině a místní klub porazily 1:0. Dál se drží v popředí tabulky na čtvrtém místě.

Přes tři stovky diváků vidělo klasické derby o výběžek. Šluknov v něm remizoval s Rumburkem 1:1, následný penaltový rozstřel patřil šluknovským fotbalistům. Rumburk dlouho vedl, domácí vyrovnali v 73. minutě díky penaltě, kterou proměnil Záruba.

„Hrál se překvapivě velmi slušný zápas. Myslím, že jsme byli o kousek lepší a tak to dopadlo spravedlivě. Děkuji divákům za podporu a hráčům za zodpovědný bojovný výkon,“ nechal se slyšet Ladislav Čurgali, trenér Šluknova.

„Klasické derby. Bylo to vyrovnané. Mrzí nás, že nemáme tři body, dlouho jsme vedli. Dostali jsme gól z hloupé penalty. Závěrečné pokutové kopy nám nevyšly,“ konstatoval David Dvořák, předseda Rumburku.

Sluneta Ústí - Kolín, čtvrtfinále KNBL 2021/2022, 3. zápas
FOTO: Sluneta otáčí sérii! Zítra může před svými fanoušky vybojovat mečbol

Derby se hrálo také na Litoměřicku, Roudnice přehrála Liběšice jasně 4:1. "Říkal jsem klukům, že je důležité využit první šanci. Ve třetí minutě máme tutovku a nedáme. No a naopak dostaneme gól z autu po první střele. To mě mrzí," načal hodnocení trenér Roudnice Ondřej Rohlíček. "Pozitivní ale je, že jsme to do půlky otočili, i když jsme měli mít asi větší náskok. Ve druhé půli to bylo spíš o dobývání, hosté odpadli. Měli jednoho dobrého útočníka a podržel je gólman. Tohle bylo proti soupeři, který oproti podzimu oslabil, spíš povinné vítězství."

S Rohlíčkovým závěrem souhlasil i kouč Liběšic Marek Čermák. "Jsme v situaci, kdy se snažíme připravit na příští sezonu. I. A třída je v současné době nad naše síly, ale chceme ji dohrát se ctí. Myslím, že v příštím ročníku půjdeme spíš do I. B třídy. Nastupujeme, tedy až na jednu výjimku, s místními hráči. To je cesta pro Liběšice. Dnes jsme se nevyvarovali triviálních chyb, navíc tam byly dvě penalty, které bereme. Roudnice celkově vyhrála zaslouženě."