Po pondělním jednání jednotlivých předsedů a sekretářů je jasné, že času je opravdu málo. „V pondělí jsme měli poradu všech předsedů a sekretářů v celém kraji. Tam se rozhodlo, že počkáme do neděle 25. dubna. Pokud by se od dalšího pondělí mohlo plnohodnotně trénovat, to znamená v neomezeném počtu a přístupem do kabin, daly by se soutěže ještě nějak dohrát. Teoreticky by se mohlo rozvolnit, ale prakticky to moc dobře nevidíme. Se všemi předsedy okresních svazů jsme domluveni, že prostě počkáme na pondělí 26. dubna a uvidíme, s čím vyrukuje naše vláda,“ prozradil Miloš Vitner. 

Aktuálně je povolen trénink šesti dvoučlenných skupin v několikametrových rozestupech. Že by se za pár dní situace okolo sportování až tak výrazně rozvolnila? Velmi nepravděpodobné. Krajský svaz má v záloze několik záložních variant. 

„Řešíme několik variant. Jednou je velký turnaj, něco jako byl Korona Cup, který se tu hrál před rokem. Týmy by se rozdělily na východ, střed a západ. Hrálo by se podle soutěží. Takže kluby z krajského přeboru by hráli s celky z I.A třídy, I.B třída by zase hrála s okresním přeborem. Druhou variantou je, že by se hrálo podle losu soutěží, ale výsledky by se nikam nezapočítávaly. Byly by to takové přátelské zápasy. Na druhou stranu si nemyslím, že by třeba Vilémov jel do Kadaně. Obávám se, že nás stejně bez pravidelného testování jen tak na hřiště nepustí. Nemyslím si, že všechny týmy jsou ochotné zorganizovat hromadné testování. Spíše to vidím, že se dva týmy nějak domluví a odehrají přátelák,“ dodal Vitner.