Šlágr podzimu v I. A třídě mezi Neštěmicemi a Roudnicí ovládly díky brankám v závěru zápasu domácí Neštěmice 3:0. Upevnily si tak vedení v tabulce.

Roudnice čelila v první půli tlaku Neštěmic, které ho těsně před přestávkou dokázaly zužitkovat díky Láchovi. „O přestávce jsem řekl hráčům, aby začali hrát víc aktivně, v prvním poločase se nám nedařilo, byli jsme všude druzí, málo jsme běhali,“ sdělil po zápase roudnický trenér Jiří Šmidrkal.

IV. třída sk. A: Lovečkovice (v černém) - Liběšice B.
FOTOGALERIE: Jarošík popravil Žitenice, šlágr v Rovném se zvrhl v demolici

Jeho svěřenci poslechli a ve druhé půli to byli oni, kdo diktoval tempo hry. Kapitán Trejbal dokonce trefil tyč, gólového úspěchu se ale hosté nedočkali. Naopak domácí využili otevřené obrany a v závěru přidali dvě pojišťující trefy.

„V závěru zápasu jsme otevřeli hru a všechny síly jsme vrhli do útoku. Inkasovali jsme další dvě branky a odvážíme si prohru 0:3,“ litoval po utkání Šmidrkal. „Je ale teprve první půlka sezony, klíčové období ještě přijde,“ dodal vzápětí optimisticky.

Jan Aubrecht: hra na brejky nám bohužel nevyšla


Snažili se, bojovali, ale vstřelit branku se jim nepodařilo. Fotbalisté Roudnice nezvládli duel o vedoucí pozici v I. A třídě a v Neštěmicích padli 0:3. Podle Jana Aubrechta byl hlavní problém v neproměňování rychlých protiútoků.

Přijeli jste ve 14 hráčích, trápí vás marodka?
Dalo by se říci, že pro tento zápas ano. Pár hráčů máme zraněných, někteří jsou na dovolené.

Jak jste se připravovali na utkání o první místo?
Věděli jsme, že budeme čelit jednomu z nejlepších týmů v soutěži. Navíc domácí jsou první v tabulce. Připravovali jsme se podobně jako na jiné zápasy, chtěli jsme hrát dobře z obrany.

Utkání Neštěmic (v tmavém) proti RoudniciZdroj: Rudolf HoffmannV prvním poločase jste si mnoho šancí nevypracovali. Čím to bylo?
Chyběli nám oba hrotoví útočníci, možná to bylo i tím. Navíc jsme nebyli schopni přehrát soupeřovu zálohu.

Co vám během přestávky řekl trenér?
Abychom bojovali do poslední minuty, byli klidnější v rozehrávce. Za stavu 0:1 nebylo nic ztraceného.

Vstup do druhého poločasu byl lepší, že?
Řekl bych že ano. Prvních patnáct minut jsme vše plnili tak, jak jsme si řekli. To vedlo k několika slibným šancím, které jsme ale proměnit nedokázali.

Do šancí jste se dostávali zejména po brejcích. Byl záměr hrát právě takto?
Tým byl poskládaný jinak než v předchozích zápasech. Snažili jsme se využívat svou rychlost a hrozit z brejků. Když už jsme se do rychlého protiútoku dostali, byla malá podpora dalších hráčů.

V závěru zápasu jste inkasovali dvě branky, bylo to i tím, že došly síly?
Neřekl bych, že došly síly. Vinou nepříznivého skóre jsme otevřeli obranu a hráli na riziko. Snažili jsme si vypracovat nějaké šance, což nám nevycházelo podle představ. Domácí nás pak dvakrát v závěru potrestali brejky do otevřené obrany.

Dokázal byste na zápase najít nějaké pozitivní věci?
Nevím, moc mě toho nenapadá. Měli bychom si z tohoto zápasu vzít ponaučení do dalších zápasů. Snad se z toho oklepeme a navážeme na výsledky a výkony ze začátku sezóny. Boj o první místo rozhodně nevzdáváme.

Jan Prošek