„U mužstva jsem pouze krátce, někdy jsme podali výkon, se kterým jsem byl spokojen, někdy zase přinesl zklamání, ale takový je fotbal,“ vrací se k podzimní části pokratický kouč Roman Ekrt. „Jako nejhorší selhání beru výkon v domácím utkání s Unionem Děčín, kdy jsme podlehli 3:4, přestože soupeř hrál v deseti a jedním z jeho hráčů byl trenér. Může se prohrát, ale určitě ne takovým způsobem,“ vypíchl moment, který ho zklamal nejvíc.

„O týden později jsme hráli na hřišti Hostovic, tady zase v deseti na začátku nastoupil náš tým, pak už nás bylo jedenáct, ale kluci zápas odmakali a nakonec jsme vyhráli 3:1,“ uvedl i opačný příklad.

Pokratickým fotbalistům se dařilo více na venkovních hřištích, když zde při osmi startech vydolovali 14 bodů, doma hráli sedmkrát a získali 10 bodů. Nejlepším střelcem byl Tomáš Písař, který si připsal třináct přesných zásahů, deset branek vstřelil Petr Musil. V prvním jarním kole se představí na hřišti Pokratic Mojžíř.

V BOHUŠOVICÍCH PANUJE SPOKOJENOST

Z osmadvaceti bodů, které má na kontě Slavoj Bohušovice jich získali svěřenci hrajícího kouče Jakuba Martínka 17 v osmi domácích střetnutích. Venku získali v sedmi střetnutích bodů jedenáct. Ostrostřelcem je Jakub Ortbauer, když konto připsal 21 přesných zásahů, na dalších místech jsou Luboš Kyzlík a Milan Dalešický, kteří skórovali pětkrát.

„Po sestupu z I. A třídy bylo naším plánem držet se v tabulce nahoře, a tak jsme nakonec s umístění spokojeni. Po celý podzim nás pronásledovala zranění, takže jsme některá střetnutí odehráli v jedenácti lidech. Chtěli bychom hrát o místa nejvyšší, tím neříkám o postup, ale musím opět tvrdit, že v Bohušovicích panuje v polovině soutěže spokojenost,“ vrací se k výkonům Martínek.

„Zklamalo nás utkání s Juniorem Děčín, který si od nás odvezl výhru 4:0. Jde sice o celek, který má kvalitu týmu z krajského přeboru, ale čekal jsem, že ho dokážeme více potrápit. Naopak vyšel nám domácí duel s dalším aspirantem na postup z Křešic.Povedlo se nám zápas otočit a získat cenné tři body. Nyní následuje volno, trénovat začneme druhý týden v lednu, čerpání fyzičky budeme prokládat halou,“ zmínil nadcházející plány. „V únoru přijdou na řadu přípravná střetnutí.“ Bohušovice s v úvodním střetnutí představí na umělé trávě v souboji s Juniorem Děčín.

AUTOR: JAKUB VÍTEK