Fotbalisté Štětí nezvládli ani druhé utkání v divizi. Znovu za to mohl především špatný vstup do utkání, Rakovníku nakonec podlehli 2:3.
„Soupeř se v minulé sezóně zachraňoval na poslední chvíli, v prvním kole, stejně jako my, prohrál, takže jsme na ně chtěli vlétnout a diktovat tempo hry,“ odtajnil po zápase šéf Štětí Milan Plíšek. Jenže opak byl pravdou. Dirigentské taktovky se chytili hosté, v páté minutě otevřel skóre Kučera, po čtvrthodině hry navýšil skóre Junek a domácí, stejně jako v poháru, museli dotahovat dvoubrankové manko.
Šance na jeho smazání si Štětí vypracovalo už v první půli, ovšem všechny zůstaly neproměněny. „O poločase jsme si řekli, že rozhodně není nic ztraceno,“ popsal motivaci svého celku Plíšek a domácí skutečně začali druhý poločas od podlahy. Už pět minut po změně stran se prosadil Slanička, jenž dorážkou do odkryté branky snížil na 1:2. Kontaktní gól zapůsobil jako živá voda, Štětí se hnalo za vyrovnáním, jenže proti byl i sudí. Po hodině hry přehlédl jasné stažení Slaničky, který by hlavičkoval ve vyložené pozici, dvacet minut před koncem přehlédl ruku v pokutovém území jednoho z hostů.
„Vypadalo to, jako by měl sudí na tento zápas dva metry na posuzování zákroků,“ pokrčil rameny Plíšek. „My ale měli i další šance, které jsme nedali. Když jsme se pak chystali k závěrečnému náporu, uděláme chybu v obraně a dáme soupeři prostor pro třetí branku.“
I na druhou trefu Junka ale dokázalo Štětí ještě reagovat, Píchův roh prodloužil hlavou na místo určení kapitán Ransdorf, jenže na vyrovnání už Štětí nezbyl čas. Naopak po jasném faulu na Píchu nechali rozhodčí pokračovat ve hře a hosté z brejku ještě nastřelili tyč. „S touto porážkou jsme nepočítali,“ uzavřel smutné hodnocení těsné porážky Plíšek.

Fotbal, Divize B, 2. kolo:

Štětí – Rakovník 2:3 (0:2)
Branky: 50. Slanička, 89. Ransdorf – 13. a 74. Junek, 5. Kučera
Rozhodčí: Talpáš. ŽK: 2:4. Diváci: 100.
Štětí: Jelínek – Kala (83. Prieložný), Ransdorf, Vacek, Mencl – Slavíček, Vokoun, Slanička, Neuman (46. Brůža), Pícha – Belák