„Stál proti nám silný soupeř, za mne adept číslo jedna na postup do třetí ligy, se kterým jsme sahali na body, bohužel rozhodly standardní situace. Rozhodující branku jsme inkasovali po rohu v nastavení. Kompletně jsme překopali osu týmu, která má nyní zápas od zápas rostoucí výkonnost. Nutně už potřebujeme bodovat a já věřím, že to v utkáních v Kosmonosech a doma s Českou Lípou zlomíme. Hráčům nemáme opět co moc vytknout, jen to důležité bodové vyjádření nám chybí. Věřím, že to už přijde,“ neskládá zbraně Vlastimil Chod, kouč Vilémova.

První bodovou ztrátu zaznamenala Česká Lípa. Arsenal uhrál na půdě Neratovic bezbrankovou remízu. Šance byly na obou stranách, střelci ale neměli svůj den.

„V prvním poločase jsme promarnili plno gólových šancí. Dnes to byl zápas o jednom góle, kdyby tam padl, tak určitě přidáme další, nepovedlo se. Ve druhé půli se osmělili i domácí, vytvořili si pár šancí, které jsme přečkali. Zasloužená remíza, je jen škoda, že jsme v prvním poločase nebyli produktivnější,“ hodnotil utkání Martin Jánošík, kouč České Lípy. 

Překvapení se událo na trase Štětí – Chomutov. Štětí doma čekalo na první body nové sezony, Chomutov zase dorazil jako neporažený soupeř s plným devítibodovým ziskem. Jaké rozčarování to pak bylo pro partu trenéra Tomáše Smoly, když si Chomutovští odvezli porážku 0:2, kterou pro Štětí vystřelili Slanička a Janovský.

„Před námi stál celek, kterému úvod soutěže vyšel na jedničku. Hřálo ho devět bodů na čele tabulky. Prvním krokem, jak se dostat z nepříjemného postavení byl právě tento zápas proti favoritovi. Od úvodního hvizdu bylo na výkonu všech našich hráčů vidět, že do zápasu vstoupili s velkou bojovností. Cíl byl jasný. Uspět a vyhrát. Úvod nám také vyšel a brzy jsme šli zásluhou Rudolfa Slaničky do vedení. Soupeř se sice pokoušel o vyrovnání, měl několik slibných příležitostí ještě v prvním poločase, ale žádná k úspěchu nevedla,“ popisoval trenér Štětí Josef Jarolím, který se svým týmem po obrátce stran výhru dokonal. „Když pak soupeř nevyužil v 66. minutě svojí největší příležitost ke snížení našeho náskoku, tak byla cesta za prvními jarními body otevřena. Podali jsme dobrý výkon, hráči zaslouží pochvalu,“ mnul si štětský trenér ruce.

Chomutov v nové sezoně poprvé kapituloval. Před tím tři divizní zápasy vyhrál a vyhrál také v prvním kole MOL Cupu. Teď přišla rána. „Bylo to bohužel o proměňování šancí, do kterých jsme se dostali, ale nedokázali je zužitkovat jako v minulých zápasech, kdy jsme byli hodně produktivní. Musíme zápas hodit za hlavu a připravit se na další střetnutí,“ vyjádřil se chomutovský lodivod Tomáš Smola.

Louny velebí Vladimíra Hradeckého, protože jeho jediná branka rozhodla zápas s Českým Brodem. Hradecký vystřelil domácím hubenou výhru ve 41. minutě.

DIVIZE C: LIBEREC JAKO VÁLEC

Liberecká rezerva po sestupu z třetí ligy o patro níž ještě nepoznala porážku a po čtyřech duelech se vyhřívá na čele tabulky s plným bodovým ziskem. Naposledy venku těsně 3:2 přehrála Trutnov, když rozhodl hattrickem Hadaščok, dvě branky dal z penalty.

„Nebylo jednoduché prohrávat o gól, ovšem druhý poločas byl v naší režii. Zaslouženě jsme otočili skóre. Z penalty jsme vyrovnali na 2:2, ze standardní situace pak skórovali na 3:2. Domácí neudrželi nervy, hráli dost agresivně a dostali červenou kartu. Hráč ji obdržel zaslouženě, mohlo jich být i víc. Zasloužené vítězství, ale opět jen o gól, takže jsou to nervy,“ řekl liberecký trenér Josef Petřík.

Velké Hamry si přivezly bod za remízu 1:1 z Letohradu a dál se drží na přední příčkách tabulky. „Vezeme bod, ale s výkonem spokojený nejsem. Především jsme nezopakovali výkon z předchozího týdne. A to mě mrzí. A také to, že vedeme poločas 1:0 a nedokážeme zápas vyhrát,“ poukázal hamerský kouč Zdeněk Bryscejn. Nováček Divize C z Turnova venku překvapil Nový Bydžov. Na tři body mu stačila jediná branka, kterou obstaral v 60. minutě Petr Havel.