Léčba novým koučem zabírá hned od úvodního kola! Fotbalisté Litoměřicka si v prvním jarním zápase vyšlápli na lídra tabulky, doma porazili Zápy 1:0. O jediný gól se postaral Dolejší.

„Chceme uhrát proti horkému kandidátovi na postup co nejlepší výsledek,“ řekl před utkáním manažer klubu Pavel Šimkovský.

Od prvních minut se hrál fotbal, který přes dvě stovky skalních fanoušků bavil. Gólem ale neskončil ani centr po úniku Surmaje, ani Vernerovo nůžky. „Chyběla jim razance,“ pokýval hlavou litoměřický středopolař. „Tu naši převahu mohu charakterizovat tak, že zadáci a středopolaři si poradili s centrovanými balony do ohně bez zaváhání.“ „I navzdory nepříznivému větru jsme to uskákali,“ pochválil své svěřence nový kouč Zdeněk Hašek.

ROZHODL DOLEJŠÍ

Po přestávce se obraz hry částečně změnil. Hostitel s větrem v zádech se stával minutu od minuty drzejší, což přineslo nečekaný úder – po kombinaci tří, kterou pohodlně zakončil brankou Dolejší.

Zápští se v žádném případě nechtěli smířit s porážkou. Před Ordeltem bylo rušno. Naštěstí pro domácí nedošlo k vyrovnání. „Co říct k tomu, když jsme v koncovce totálně vyhořeli. Snad pouze to, že jsme se za to potrestali tříbodovou ztrátou“, neskrýval své zklamání šéf Zápských Michal Mašek.

„Takový zisk se počítá – zejména s týmem, který soutěži vládne“, netajili se naopak se svou radostí Zdeněk Hašek spolu Miroslavem Kratochvílem.

BROZANŮM SE NEVEDLO

Naopak špatný vstup do jarní části za sebou mají fotbalisté Brozan. Těm se nepovedlo utkání 18. kola České fotbalové ligy a v domácím prostředí podlehly Velvarům 1:2.

Domácí Sokol sice vedl po brance Chukwumy, ovšem ještě do přestávky srovnal Kafka. Po změně stran se prosadil hostující Pavlíček a na jeho trefu už domácí reagovat nedokázali. „Bohužel vstup do jara rozhodně nedopadl podle našich představ,“ hodnotil stroze sekretář klubu Petr Nepraš. V příštím kole čeká Sokol soused v tabulce, Karlovy Vary. 

SPOLUAUTOR: MOJMÍR STRACHOTA

FOTBAL, ČFL, 18. kolo:
FK Litoměřicko – Zápy 1:0 (0:0)
Branka: 57. Dolejší.
Rozhodčí: Ježek. ŽK: 4:3. Diváci: 205.
Litoměřicko: Ordelt – Šimkovský, Rubeš, Ippolito, Hanuš – Bulíř, Krištof, Verner (90. Dura), Štefko (88. Zajac) – Surmaj (72. Valenta) – Dolejší (78. Greš)

Sokol Brozany – Velvary 1:2 (1:1)
Branky: 23. Chukwuma – 34. Kafka, 62. Pavlíček.
Rozhodčí: Hányš. ŽK: 3:3. Diváci: 160.
Brozany: Lipš – Stehlík, Mešič, Benda, Eliáš (67. Zubaviškij), Cibulka (C), Studecký, Farkaš, Bubeníček, Chukwuma (62. Novotný), Vlček.