Brozany čekal výlet do Písku, který byl podle tabulkového postavení favoritem. Domácí začali zostra a od úvodu zatlačili Sokol, jenže ve 35. minutě pláchl Chukwuma a překvapivě poslal hosty do vedení. Soupeř ale reagoval ještě do přestávky, po vyrovnávací trefě však přišel nepochopitelný zkrat domácího Helda, který zbytečně oplácel, když nakopl jednoho z hostujících hráčů a dostal červenou kartu.

„Ačkoliv domácí v první půli tlačili, podařilo se nám dát branku, bohužel jsme vedení do poločasu neudrželi,“ litoval sekretář brozanského celku Petr Nepraš. „Dostali jsme ale nabídku početní převahy po zcela zbytečném zákroku jednoho z domácích hráčů.“

Utkání béček Křešic (v zelenožlutém) a Liběšic
IV. třída: Libínky slaví první výhru. V souboji béček Liběšice porazily Křešice

O tu však Sokol záhy po přestávce přišel, vyloučen byl totiž také hostující kanonýr Chukwuma. „Nevím, zda to bylo spravedlivé vyloučení. Přišlo mi, že sudí to trošku kompenzoval,“ řekl Nepraš. Oba celky pak měly několik šancí ke vstřelení druhé branky, povedlo se to ale až 11 minut před koncem, kdy se trefil domácí Pinc. Brozany ale nesložily zbraně, v nastaveném čase nakonec srovnal Benda, jenž poslal zápas do penaltového rozstřelu.

„V závěru zápasu to s námi nevypadalo příliš dobře, naštěstí se nám povedlo srovnat. Penalty nám celkem jdou, proměnili jsme všechny, jsou to ale šťastné dva body,“ ulevil si Nepraš.

Hattrick obrozeného kanonýra

Tříbodovou výhru slaví také Litoměřicko, které za ni vděčí nejen výbornému týmovému výkonu, ale i probuzenému kanonýrovi Davidu Surmajovi. Ten nasázel favoritovi z Dobrovic hattrick a výrazně se tak podepsal pod výhru 3:1.

Hosté vstupovali do utkání jako favorit, svěřenci kouče Miroslava Kratochvíla a Marka Pospíšila potvrdili, že jsou opět v herní pohodě. „Nepochyboval jsem, že kluci i tentokrát potvrdí kvalitu a poperou se s jedním z favoritů eventuálního postupu o to, uhrát co nejlepší výsledek,“ nekličkoval ještě před úvodním hvizdem kormidelník Litoměřicka.

Tomu udělal radost, a to hned dvojnásobnou, kanonýr Surmaj, který se stihl už v úvodní pětačtyřicetiminutovce dvakrát prosadit. „Mám radost za celou kabinu. Lituji jen toho, že jsem tu pohodu mohl završit hattrickem, což se mi ale nepovedlo,“ usmíval se v poločase obrozený střelec.

Ilustrační foto
Chukwuma vystřelil v závěru Brozanům výhru

Ten ale nakonec hattrick přece jen zkompletoval, po pauze se totiž po faulu na Vernera postavil k penaltě a zvýšil už na 3:0. „Než jsem ji kopl, stihl jsem včas zaregistrovat předčasný pohyb gólmana,“ popsal svou poslední trefu.

Hosté se po půlce zlepšili. Ze tří dobrých možností ale využili pouze jednu střídajícím Sodomou. I díky hattricku Surmaje tak zůstaly všechny body v Litoměřicích. „Pro nás nejde zase o výjimečné překvapení. Očekávali jsme, že se musí dříve nebo později výrazněji v koncovce prosadit,“ přiznal na adresu domácího hrdiny šéf hostitele Pavel Šimkovský.

Absencí teď máme opravdu dost, přiznává brozanský Petr Nepraš

Fotbalisté Brozan sice stoupají tabulkou ČFL, kromě bodů ale sbírají také absence. Situaci po vyloučení Chukwumy a zranění Cibulky přiblížil sekretář klubu Petr Nepraš.

V zápase jste přišli o vyloučeného Chukwumu, jak velká je to ztráta i do dalších zápasů?
Hodně velká, není to totiž jen o něm. Skončil také Brazilec Silva, který se bude vracet domů, navíc máme i nějaké další absence, takže marodka je teď opravdu velká a máme s tím trošku problém.

Kromě Chukwumy střídal už v první půli i kapitán Cibulka, to jsou citelné zásahy do sestavy…
Ano, to je další hráč, u nějž zatím nevíme, co přesně mu je. Věříme, že bude v pořádku.

V zápase jste přišli o početní převahu, nakonec jste vyrovnávali až v nastavení, je podle vás dělba bodů spravedlivá?
Já myslím, že ano. Pro nás jsou to, dá se říct, šťastné dva body. Oba celky mohly ve druhém poločase rozhodnout, takže remíza je asi férová. Penalty už jsou zkrátka loterie, nám se v nich naštěstí poslední dobou celkem daří.

A co vyloučení hráčů?
Na domácí straně podle mě jednoznačné oplácení, tam není o čem diskutovat. U nás si myslím, že to rozhodčí možná trochu kompenzoval, ale nechci soudit.

Brozany prožívají sezónu jako na houpačce, série výher střídá série proher a opačně, čím to podle vás je?
Těžko říct, i pro nás je to záhadou. Možná ztrácíme koncentraci, přijde vždy nějaká vlna uspokojení a hráči neplní přesně to, co po nich chce trenér. Netroufám si ale přesněji odhadovat, hráčům do hlavy nevidíme.

M. Strachota