„Máme několik zajímavých posil, kádr určitě neoslabil. Myslím, že je v našich silách odehrát minimálně stejně povedenou sezónu, jako letos,“ nastínil plány pro novou sezónu asistent trenéra Němce Jiří Šmidrkal.

Brozany sice opustili Pardubský, Gebert a brankář Švejda, novými tvářemi jsou ale naopak Jiří Miskovič a Marek Strada, kteří přišli z Ústí nad Labem, dále pak teplický Hasil a také Afričan Kassé. V městě na Ohři se tak rozrostla enkláva bývalých druholigových plejerů, kteří rozhodně mají Sokolu co nabídnout.

Turnaj v malé kopané v Třebívlicích
FOTO A VIDEO: Sláva team Most vyhrál turnaj v Třebívlicích v malé kopané

Potenciál naznačili červenobílí už v přípravě. Lounům nasázeli bůra, České Lípě jen o gól méně, ani jednou přitom neinkasovali. Ačkoliv šlo o divizní soupeře, a v generálce přišla porážka 0:2 s Povltavskou fotbalovou akademií, v Brozanech si věří. „Soupeř byl sice rychlejší, důraznější, nám ale chybělo několik klíčových hráčů. Abychom rozložili minutáž, dostali šanci i kluci, kteří toho doteď moc neodehráli. Rozhodně z toho neděláme tragédii, důležité bude dobře vstoupit do soutěže, hned první zápas proti teplickému béčku bude hodně prestižní,“ dodal Šmidrkal.