Zásadní otázka před duelem zněla: naváže Schick na famózní výkon proti Skotsku, kdy dal dvě branky, z toho jednu vysloveně spektakulární? Česká atomová zbraň se předvedla i tentokrát.

A vlastně dnes už nic nevadí, že útočník porušil jeden starý fotbalový zákon. Ve 37. minutě se dostal do soubojes Dejanem Lovrenem, stoperem, který před utkáním říkal, že Chorvaté vyhrají (skoro) s prstem v nose. Obránce vrazil české hvězdě loket do nosu, až forvardovi tekla krev.

Jiří Štajner aktuálně kope divizi za českolipský Arsenal. Bývalý reprezentant hrával například v Liberci, Spartě nebo německém Hannoveru.
Osobnosti tipují kříž. Chorvaté nás nepřejedou, věří internacionál Štajner

To se dalo přežít, důležité bylo, že sudí dal týmu šanci kopat penaltu. V minulých dobách je zahrával kapitán Vladimír Darida, jenže tohle Euro je Schickovo. Útočník Leverkusenu, ač mu tekla krev z nosu, sebral balon a naprosto neomylně ho poslal po své levé noze k tyči.

Coufal se špatně obul. Bohužel

Přitom se léta traduje, že faulovaný hráč nemá chodit na pokutový kop. S tím na Schicka nechoďte, jeho sebedůvěra je nahoře. „Nebyl jsem úplně knokautovaný, i když mi tekla krev. Cítil jsem gól ve vzduchu,“ vyznal se Schick.

Pro Čechy byl jeho gól obří vzpruhou. To bylo jasné. Vlastně je ani nesrazilo vyrovnání.

Velvyslankyně Chorvatska v České republice Ljiljana Pancirovová při rozhovoru pro Deník 15. června v Praze.
Chorvatská velvyslankyně miluje Modriče a říká: Sport je skvělá propagace

Ve 47. minutě, chvíli po změně stran, ukázal Ivan Perišič, proč je hvězdou Interu Milán, mistra italské ligy. Z levé strany si navedl míč. Vladimír Coufal, jeden z nejlepších beků Premier League, podklouzl a Chorvat se trefil precizně. 1:1.

„Špatně jsem se obul,“ přiznal pak nešťastný Coufal.

Pro oba týmy to byl slušný výsledek, což se projevilo v dalším průběhu. Češi slaví a těší se na úterní mač s Anglií ve Wembley, zatímco Chorvaté vyhížejí duel se Skotskem.