Stachovi považují svou kuchyň za svatyni. V čele je sestava s lednicí, troubou a dvěma potravinovými skříněmi.

„Na jedné straně takzvaný příborník s nástěnnou poličkou a schovaným LED podsvícením. Na druhé straně linka s dřezem, myčkou, varnou deskou a nástěnnými skříňkami. Vše je od sebe vzdálené tak, aby byla manipulace a otevíraní jednotlivých šuplíků pohodlné. Kompozičně je vysoká sestava v kuchyni dorovnána protější obývací stěnou s domino úložnými prostory,“ popsala své řešení architektka Kornélie Faklová, jejíž projekt byl přihlášen i do prestižní soutěže Grand Prix architektů – Národní ceny za architekturu.

Místo i pro home office

Oproti původnímu plánu nakonec pro rodinu navrhla i další části jejich domova. Myšlenku zaoblenosti dostala i do vestavěné skříně do předsíně s konceptem zaobleného sezení, věšáky a schovanými poličkami za zrcadlem navazuje na design zaoblených rohů kuchyně.

Proměna bydlení bývá vedena různou motivací.
Jak si vytvořit hezčí a modernější domov: Důležitá je pečlivá příprava

I tento klient si od bytové architektky přál zahrnout do prostoru místo pro home office. Nakonec vzniklo v ložnici. Byt byl krátce po kolaudaci s dokončenými elektroinstalacemi, omítkami i topením a podlahami. Proto autorka návrhu minimalizovala zásahy do připravených rozvodů.