"Stavba Severního obchvatu pokračuje dle harmonogramu. Pracuje se na zakládacích deskách přemostění jak Kostelecké ulice, tak přemostění trasy cyklistické stezky do Smržic," informuje náměstek primátora Jiří Rozehnal.

"Pokračují přípravy přeložky sítí Za Olomouckou ulicí. Do podzimu bude zprovozněno náhradní napojení průmyslového areálu Za Olomouckou ulicí ze strany od Kostelecké ulice, které již bude součástí nově budovaného silničního tělesa Severního obchvatu," dodal Rozehnal.

Těžba dřeva a zalesňování podél žluté turistické trasy z Pohodlí do Seče - konec března 2020
Kůrovec úřaduje nejen v lese, ale i v ekonomice

Hotovo může být i dřív

Oficiálně má být hotovo na jaře roku 2022, ale reálný je i dřívější termín.

"Předpokládaná délka stavby je třicet dva měsíců. Začalo se loni v srpnu. My všichni ale předpokládáme, že se nám tento termín podaří zkrátit. Důvodem je fakt, že se jedná o stavbu na zeleném poli a zatím tam nemáme žádné komplikace," informoval dříve náměstek Rozehnal a pokračoval: "Z hlediska dodavatelských prací je také vše v pořádku."

Prostějovská dopravní tepna Vápenice
Vápenice dostane nový asfalt i semafory

Za 355 milionů

Stavba severního obchvatu je jednou z největších městských priorit.

"Investorem je sice Olomoucký kraj, ale my jako město tam přispíváme nemalou částkou. Je to projekt, který je pro občany celého regionu důležitý," řekl na adresu obchvatu primátor František Jura.

Plány na severní obchvat se na veřejnosti řešily deset let. Samotná realizace začala 13. srpna 2019. Stavba přijde na 355 milionů a hotovo by mělo být za dva roky, na jaře v roce 2022.

Sportovní hala v Olšanech u Prostějova už stojí. Moderní sportoviště uspokojí všechny hobby sportovce.
Olšany už mají novou sportovní halu. Podívejte se dovnitř