Každý, kdo se chce nechat otestovat, zaplatí minimální stanovenou cenu 1 700 korun. Kdo však potřebuje navíc potvrzení od lékaře, které je vyžadované na hranicích, musí si připravit dalších 300 korun.

„Při objednávání v Chebu mi telefonicky sdělili, že si mám připravit přesnou částku 1700 korun. Poté jsem však platit dva tisíce. Ještě, že jsem měl u sebe hotovost,“ říká jeden z pendlerů Petr.

Karlovarská krajská nemocnice, pod níž ta chebská spadá, opravdu uvádí na svých stránkách, ať si zájemci o test připraví přesně sedmnáct stovek. Dále však upozorňuje, že kdo chce i potvrzení musí si připlatit. „Je to standardní poplatek, který hradí u lékaře za potvrzení každý. Ať už jde o autoškolu či jiné vyšetření nebo potvrzení. V tomto případě jdeo požadavek na vystavení potvrzení o bezinfekčnosti a ten je zpoplatněn částkou za administrativní výkon ve výši 300 korun,“ řekl mluvčí nemocnic v Karlových Varech a Chebu Vladislav Podracký.

Městská plovárna Sokolov.
Kdy začne sezona se neví, ale plovárny se na ni chystají

Částky za podobné úkony se podle něj pohybují zhruba od 260 do 360 korun a nemocnice zvolila přibližný střed. Potvrzení si lze vyzvednout osobně nebo nechat poslat mailem. Pokud má klient zájem o pouhý test na COVID – 19 a stačí vydaná zpráva, zda je pozitivní či negativní, zaplatí pouze státem stanovenou cenu.

Nemocnice v Karlových Varech pomalu najíždí na některé plánované úkony například na ortopedii. Prozatím však v omezeném režimu. V chebské nemocnici se finišuje s porodnicí.