ZUŠ se totiž rozhodla připojit k benefičnímu projektu Nadačního fondu BigMat CZ Vidět srdcem.  Akce v zahradním areálu školy měla konkrétní výsledek. Lidé přispěli do sbírky celkem 11 tisíci korun a vozíčkář Ladislav Kohl, mimochodem žák ZUŠ, si ze zahrady odvezl překvapení - nový vozík benecykl.

„Moc si spolupráce se ZUŠ  vážíme a děkujeme i lidem, kteří jakkoli přispěli. K podpoře Ládi a také Rozálie Štěpánkové pořádáme různé akce v průběhu celého roku,“ uvedli za nadaci Lucie Baudlerová se svým manželem Vratislavem.

Škola chtěla na podporu fondu  uspořádat už dřív benefiční koncert učitelů, vzhledem k nouzovému stavu k tomu ale nedošlo.  „Až teď, když se podmínky přece jen uvolnily, připravili jsme aspoň tohle malé setkání.  S nápadem přišel náš učitel z oddělení bicích nástrojů Pavel Šimberský, když se asi před měsícem zúčastnil pochodu na Milešovku. Tam vlastně projekt Vidět srdcem odstartoval,“  říká  ředitelka ZUŠ Dominika Valešková.   

Nevidomý vozíčkář, který se u Pavla učí, se tehdy na vrchol nejvyšší hory Českého středohoří dostal za pomoci účastníků, mj. i svého učitele.  

Na zahradním setkání zahráli mj. žáci z oddělení bicích nástrojů a spolu s nimi i jejich pedagogové a také mladí kytaristé ze třídy Jana Veselého. Výtěžkem z prodeje občerstvení významně podpořilo benefici přímo na místě „Fér Kafe“ Petry a Jana Dostálových.   

Miroslav Zimmer