Okruh církevní památky a vyhlídky Litoměřic zahrnuje vstup do celkem šesti památek. Navštívit je možné městský kostel Všech svatých, kostel sv. Jakuba nebo bývalý jezuitský kostel Zvěstování Panny Marie. V něm je možné shlédnout výstavu manželů Černických: Magické aktuality: Esoterie lenochodů, kterou pořádá Severočeská galerie výtvarného umění.

S voucherem se turisté dostanou i do katedrály sv. Štěpána na Dómském pahorku, která je běžně nepřístupná nebo mohou vystoupat po 118 kamenných a 83 dřevěných schodech až na vrcholek její věže.

Litoměřičtí minitenisté uspěli.
Litoměřičtí minitenisté jsou přeborníky kraje

Pohled shůry si mohou dopřát též z městské vyhlídkové věže Kalich, kterou najdou na Mírovém náměstí v domě, kde sídlí též Informační centrum Litoměřice. To je také jedním z výchozích bodů okruhu, kde je možné výhodný voucher koupit. V prodeji je i v katedrále či v kostele Všech svatých.

V jednotlivých památkách získává návštěvník razítka, která pak může vyměnit za příjemný bonus. Za každé tři vstupy, celkem tedy 2x, je možné si zdarma vychutnat výběrovou kávu v Lorefa Kafe na tržnici Felixe Holzmanna nebo láhev pivečka z biskupského pivovaru U sv. Štěpána.

Třešně, ilustrační fotografie.
Na samosběr třešní do Klapý přišlo 34 česáčů

„V kostele Všech svatých a katedrále sv. Štěpána jsou pro turisty rovněž připraveni průvodci. Většinou se jedná o mladé studenty, kteří dle zájmu, aktuální poptávky a v rámci svých časových možností provedou odborným výkladem celým okruhem či vybranými památkami,“ uvedla projektová manažerka Destinační agentury České středohoří Radana Kubíčková.

Okruh je letos naplánován od 1. července do 4. září a celý ho lze projít vždy od úterý do neděle, přičemž vyhlídku Kalich, věž u katedrály nebo kostel Zvěstování lze navštívit i v pondělí.

V Horních Beřkovicích mohou využívat nové hřiště i posilovnu.
FOTO: V Horních Beřkovicích mohou využívat nové hřiště i posilovnu

Cena voucheru je 130 Kč, pro seniory pouhá stokoruna a děti zaplatí 75 Kč. K dětské vstupence navíc každé dítě dostane Hravého průvodce s pracovními listy a okruh tak bude bavit celou rodinu.

Otevírací časy jednotlivých památek, místo pro konzumaci kávy či nápoje zdarma a další informace se dozvíte zde.

Radana Kubíčková