První letošní medaili vybojovala v Karlových Varech žačka Klára Kuglerová. Na memoriál Jindřicha Valhy se z důvodu nemoci vůbec nechystala, nakonec se rozhodla alespoň to zkusit. V úvodu turnaje šetřila síly a do vyřazovacích bojů postoupila až z 16. místa. Tam nejdříve porazila oddílovou kolegyni Marii Kocourkovou, následně ji čekal klíčový souboj s pražskou jedničkou Amálií Valentovou. Ten naše šermířka po vyrovnaném souboji zvládla, a tak se opět podívala do finálové osmičky. Nakonec Klára Kuglerová vybojovala parádní třetí místo a upevnila si své přední postavení v tabulce českého poháru.

V polovině února si kordista Michal Čupr otestoval svou formu v rámci „univerzitní ligy“ na turnaji v Praze. Čupr si doléčoval pravý loket, a tak zvolil netradičně kord s levým držením. Přes svůj handicap trápil soupeře svými výpady, až se probojoval do finále celého turnaje. Tam vyzval litoměřického odchovance Jana Stehlíka. Student univerzity Palackého a aktuálně šermíř Dukly Olomouc nad Čuprem zvítězil v poměru zásahů 15:13. Michal si však průběžné vedení v nově vzniklé univerzitní lize stále drží.

Šéfkuchař v Labe aréně ukázal, jak uvařit zdravé a lehké jídlo
Šéfkuchař v Labe aréně ukázal, jak uvařit zdravé a lehké jídlo

Minulý týden se Čupr zúčastnil Velké ceny Olomouc, kde v olympijské sezóně startovala naše kompletní šermířská špička. Tentokrát si vzal kordista Slavoje zbraň do své pravé ruky. Opět dokázal, že patří mezi republikovou elitu. Ve finálové osmičce si poradil s reprezentačním kolegou Ondřejem Habartou. Následně prohrál s pozdějším vítězem celého turnajem Richardem Pokorným. Pro Čupra je třetí místo v kvalitně obsazeném 61 členném turnaji další bednou ve skvěle rozjeté sezóně. Michal Čupr doufá, že výborné domácí výsledky by mohly znamenat nominaci na budapešťskou Grand Prixe, která se koná první víkend v březnu. Maďarská metropole bude pro několik šermířských velmocí nominačním turnajem na letní olympijské hry. Lze očekávat účast těch opravdu nejlepších evropských šermířů.

Jaroslav Stehlík,
předseda oddílu šermu

Litoměřický Schizzo Band laureátem Concerto Bohemia
Litoměřický Schizzo Band laureátem Concerto Bohemia