V mládí byl členem posádek slavné generace litoměřických veslařů společně s O. Marečkem, bratry Vahalíky, pány Rývou, Běloubkem, Pospíchalem a dalšími. Později se stal trenérem a úspěchy jeho svěřenců z něj udělaly legendu veslařského klubu Slavoj Litoměřice. Mezi svěřence pana Peterky patřil mimo jiných také Zdeněk Pecka, ale i mnoho dalších skvělých veslařů a veslařek. Dokázal sbírat úspěchy s chlapci i děvčaty, se skifaři i posádkami v nepárových disciplínách, a právě proto mu označení "trenérská legenda" již mnoho let právem náleží.

V posledních letech působí jako trenér žactva a se svými svěřenci dosáhl na historická vítězství - vítězství na MČR žactva s párovou čtyřkou starších žáků v letech 2015 a 2016, pokaždé s úplně jinou posádkou, úplně stejná série vítězství čtyřky s kormidelníkem starších žáků v letech 2019 a 2020, několik vítězství žákovských posádek na Pražských Primátorkách, první i třetí místo na MČR ve skifu starších žáků v roce 2015 a mnoho dalších medailí z mistrovských závodů.

K veslování přivedl také svou dceru Radku, se kterou v současné době tvoří velmi úspěšné trenérské duo v litoměřické veslařské loděnici.

Do dalších let přejeme pevné zdraví a mnoho nejen trenérských úspěchů.

Jaroslav Kindl

Japonské panenky
Japonské panenky je možné vidět v knihovně v Roudnici