„Dvojkové datum“ využijí v Litoměřicích k uzavření sňatku dva páry. V obřadní síni městské radnice si řeknou své ano v úterý 22. 2. 2022. O středu 2. 2. 2022 neprojevil zájem nikdo. „Párům jsme vyšli vstříc i přes to, že nešlo o řádný oddací termín,“ potvrdila Jana Eflerová, matrikářka Městského úřadu v Litoměřicích.

Po několikaletém poklesu zájmu o svatby kvůli epidemii koronaviru se letos zamilované páry opět hlásí ve velkém. Od května do konce srpna budou mít oddávající napilno. „Zejména mladé páry se zřejmě nebojí pověr o neúspěšných sňatcích v květnu a evidujeme také dva páry, které se chtějí vzít na Apríla, tedy 1. dubna. Tento oddací termín byl již městskou radou schválen jako řádný,“ uvedla Jana Eflerová.

Kromě městské radnice v posledních letech vyjíždějí oddávající uzavírat manželství tradičně na zámek do Ploskovic, ale také do Třebušína, na statek do Chudoslavic, k fontáně na Zahradu Čech, do nového Parku inspirace v areálu CS Betonu ve Velkých Žernosekách či do areálu Knesplíkov v Mentaurově. 

Radim Tuček

Podívejte se, co je nového v Sulejovicích.
VIDEO: Co je nového v Sulejovicích: Hřiště, hasičárna nebo pošta