V sobotu byl na programu sprint, následný 4 cross a masocross. Sprint je disciplína, kdy se závodí stylem start- cíl, pravidla povolují 3 záběry v pozici na kolenou, startem a cílem je nutné projet ve stoje jinak je závodník diskvalifikován. Při 4 crossu startují 4 závodníci najednou a musejí projet kolem dvou určených bojek, to samé platí pro masocross – tady ale startují úplně všichni závodníci. Nedělní slunečné dopoledne přivítalo královskou disciplínu slalom.

Skútry Vespa.
Majitelé skútrů Vespa plánují na červen národní sraz v Litoměřicích

Zde platí stejná pravidla jako u lodního slalomu, červené branky se jezdí protivodě, zelené povodě. Do toho se snažíte nespadnout z prkna a branku projet vestoje. Zde se dařilo členům SUP Maniacs v katerogii můžů 2. místo Jan Merenus a v kategorii dětí 3.místo Tom Bačina. Za celý závodní víkend jsme viděli mnoho talentů tohoto relativně mladého sportu, ale i ostřílené matadory, např. Honzu Rotha a Kiki Babiánkovou, které reprezentují Českou republiku v zahraničí.

O skvělou atmosféru se celý víkend starali moderátoři akce Jaro Cossiga a MC Kajag. Po závodech byla možnost vyzkoušet si jak klasický paddleboard, tak i megaboard kam se vejde až 8 lidí.Český pohár pokračuje na svojí další zastávku a to sice do Prahy na kanál v Troji 6. až 7. července.

Barbora Merenusová

Terezínská Pevnost.
Už v neděli. Terezín bude hostit tradiční vzpomínkovou akci Terezínská tryzna