Na akci, kterou připravily Roudnická vinotéka manželů Šílových a Říp, o.p.s., se sjelo 19 vinařů z celé vinařské oblasti Čechy. Nabídka vín byla pestrá a rozhodně každý návštěvník mohl najít přesně ten svůj „odstín“ příjemné chuti. Pohodovou atmosféru ke koštování podtrhoval program na podiu, lyrické písně v podání Pavla a Kaci a cimbálová muzika Vojenského uměleckého souboru Ondráš. Po oficiálním zakončení Roudnického koštu byly sečteny hlasy návštěvníků a bylo jasno o vítězovi ankety Vinař koštu, kterým se stalo roudnické Vinařství Podrábský.

Výtečná flétnistka Monika Prahová, absolventka ZUŠ, bude ve studiu pokračovat na plzeňské konzervatoři.
Litoměřická ZUŠka má napilno, užije si to i veřejnost

Dětský koutek s hlídáním, skákací hrad pro děti a prodejci regionálních výrobků Ústeckého kraje podtrhovaly širokou nabídku vyžití na Roudnickém koštu. Jako další zpestření probíhala výstava historických traktorů a výstava mysliveckých trofejí. Po podvečerním oficiálním vyhlášení Vinaře koštu začala „afterparty“ a roudnické kapely sladily svoje koncerty do jednotného „módu“ jako Poctu roudnickému rock’n’rollu. Na melodie Easy Bandu Rosti Pechouška, The OUBR a kapely Formát se již bujaře tančilo.

Děkujeme všem partnerům a věrným návštěvníkům, nejen našich vinařských akcí, a určitě na viděnou na Roudnickém vinobraní 10. září. A Košt? Tak ten příští bude 10. června 2023. Více o programu na www.kulturaroudnice.cz

Za celý tým
Beáta Krůpová

Litoměřice hostí charitativní závod na handbike trenažerech.
Litoměřice hostí charitativní závod na handbike trenažerech