Je to špatné rozhodnutí. Dalo by se podotknout, že vedle jiných chyb vlády nebude stát životy, jen neklidný spánek. Proč ale neskoncovat s něčím, co nemá smysl a většinu lidí obtěžuje? Důvodem může být jedině lenost či únava.

Luboš Palata
Autoritáři z Východu EU se spojují. Čekají na Babiše

Změna času je jedním z nejdivnějších lidských výmyslů. Jako bychom byli bohové a mohli překrucovat nejtajemnější veličinu, které podléhá nejen naše tělo, ale i hvězdy tisíckrát větší než Slunce. Ale dosti filozofování.

Nešlo vlastně o změnu času, nýbrž o nevelký posun pracovního rytmu lidí. Delší den měl přispět k tomu, aby byla ušetřena energie. Od samého počátku to bylo pochybné, nyní je dokázáno, že to neplatí. Naopak je jisté, že značné části lidí to trochu kazí život.

Dokonce i stroj tak složitý a pomalý, jako je Evropská unie, se odhodlal k tomu, že střídání zruší. Jenže do toho přišel covid, a tak to zůstalo na členských státech se spoustou otazníků jako jsou například jízdní řády.

Luboš Palata
Jedenácté září 2001 nezničilo náš svět. Záměry teroristů se nezdařily

Vláda zvolila nejjednodušší možnost, nechat to, jak je to zaběhnuté. V zemi je zaběhnutá spousta jiných špatných věcí. Kabinet promeškal možnost napravit jednu z nich, falešný čas. Vlastně není divu, když už jemu samému moc času nezbývá…