Dnes začínají zimní olympijské hry. Bez diváků a politických celebrit demokratického světa. V uzavřených bublinách. Peking není zrovna ledovým rájem, a proto se všude uměle zasněžuje. Po olympiádě se zimní stadiony, areály a sjezdovky příliš využívat nebudou. Vyhozené miliardy a poničené životní prostředí. Startující olympiáda ukazuje mnohé absurdní stránky tohoto podniku. Ovšem i ty lepší.

Martin Komárek.
Alenka v říši Instagramu

Existuje-li nějaký sport, v němž jde pořád o radost ze hry, chytrých tahů, kombinace fyzické a intelektuální náročnosti, pak je to curling. Manželé Paulovi mají v kapse dvě cenná vítězství a stali se miláčky nejen sportovní veřejnosti. 

Tito amatéři (na plný úvazek pracují v bance) pozvedli uvadající prapor olympismu v disciplíně, v níž neexistují Maradonova ruka nebo úmyslné odstrčení soupeře v cílové rovince. V ní je čest uznat svoji chybu a přiznat výhodu soupeři.

Martin Komárek.
Léta devadesátá, šťastná a veselá

Být odpovědným ministrem, rozesela bych haly na curling po celém Česku. Tyto šachy na ledě se dají provozovat od dětství do pokročilého stáří, pěstují smysl pro fair play, bystří mozek a utužují svalstvo. Tak do toho!