Jak připomněla architektka Eva Skalická, v minulosti byla dispozice bytu několikrát upravována, a proto některé původní prvky byly nenávratně poškozeny.

„Silnou stránkou nemovitosti však bylo jeho členění. Ta větší část, reprezentativnější směřuje do ulice a nabízí otevřený průhled na Stromovku. A pak je tu soukromá část v podobě dvou menších pokojů orientovaných do klidného vnitrobloku,“ přiblížila Skalická.

Vila má velmi zajímavé členění.
Skvost v nitru Olomouce zachránili za pět minut dvanáct. Teď je co závidět

Dispozice se spolu s investorem snažila architektka při rekonstrukci maximálně využít. Zároveň se rozhodla své nápady se prezentovat i prostřednictvím zaslání přihlášky do prestižní architektonické soutěže Grand Prix architektů – Národní ceny za architekturu.

Dvě hlavní místnosti byly proto propojeny odstraněním části nenosné příčky. Vznikl tak jednotný prostor, ve kterém je vymezena odpočinková, jídelní a kuchyňská zóna.

Dominantou hlavního prostoru se stalo designové svítidlo. „To pluje místností a nenásilně podporuje její nový tvar,“ míní Skalická.

Studentský koutek. Minimalistické nástěnky umožňují měnit design třeba každý den. Nástěnky a pracovní stůl se zásuvkami Woodman prodává Bonami.
Inspirace pro nejmenší. Dětskému pokoji sluší skandidávský styl

Z pohledu barev byly pro interiér vybrány ty světlé s převahou bílé, doplněné o dubovou dýhu korespondující s masivní dřevěnou podlahou. „Prostor doplňuje plátno Jaroslava Valečky a menší olejomalba z počátku minulého století. Ta má pro majitele velký význam, proto visí na dominantním místě, i když je velikostně drobná,“ doplnila Skalická.

A ještě jedna méně všední věc: v ložnici a pokoji pro dceru jsou nepřehlédnutelné vzorované tapety v pastelových a šedých tónech.