„Pokud by pánové z Expo CZ, potažmo Gardenline měli možnost znát, jak ve skutečnosti areál vypadá, tak by si asi rozmysleli, zda do toho půjdou," uvedl litoměřický místostarosta a jednatel provozovatele výstaviště Václav Červín. „Teď, když vidíme, jaké investice tady budou muset být…"

„Hezkých pavilonů pro použití jsou v současnosti z celého areálu pouze dva. Jinak pavilony jsou vybydlené, na hranici životnosti," konstatoval ředitel Zahrady Čech Jiří Škvor. „A to jsme netušili."

Podle Červína se o výstavišti bude jednat na městské radě a poté i na zastupitelstvu. „Nyní musíme najít model, jak i ze strany města se k tomu postavit. Město samozřejmě nemůže po nové společnosti chtít, aby ta všechno dala do pořádku."

„Tady jsou věci, které se ani nedají používat. Sice se používaly, ale dnes na ně nikdo nedá ani revizi, v jakém je to stavu. Město to bude muset dát do provozuschopného stavu," řekl Červín. „Město bude muset vyčlenit z rozpočtu peníze, aby minimálně bylo na různé revize."

Nová společnost nyní areál přebírá od města. „Co může, tak přebere. Jsou tu ale věci, které nelze. Město bude muset udělat zásadní kroky, aby se některé věci daly do provozuschopného stavu a pak to převezme nový provozovatel. Mluvím i za město: Bude muset do procesu přebírání vstoupit odbor majetku, aby minimální vstupní náklady zaplatilo město," uvedl litoměřický místostarosta.

Podle Červína jsou dvě cesty. „Ta první je, že část nákladů ponese město a nová společnost bude řádně platit nájem, jak je to v nájemní smlouvě. Druhá cesta je, že vše půjde za novou společností, ale ta bude požadovat částečné prominutí úhrad."

„Vše je řádně popsáno v nájemní smlouvě. Ta přesně popisuje právním názvoslovím, za jakých podmínek je to možné," konstatoval za nového provozovatele výstaviště ředitel Škvor. „Je to naprosto čisté."