„Omezení provozu se bude týkat pouze některých vlaků v denní době, které budou ve směru od Roudnice nad Labem ukončeny ve stanici Lovosice, v opačném směru budou vycházet z Lovosic,“ uvedla Votočková.

Od 31. července do 3. srpna a od 15. do 18. srpna se výluka dotkne jen čtyř odpoledních vlaků (1657, 1656, 1164 a 1171). Lidé, kteří pojedou z Lovosic do Liberce, budou muset počítat s tím, že po celou dobu výluky nebude v Ústí zajištěný přípoj. „Aby vlak stihli, budou muset použít dřívější spoj. Ostatní vlaky pojedou bez omezení, kvůli výluce však může dojít k jejich zpoždění,“ doplnila Votočková.

SLOŽITÉ CESTOVÁNÍ

Od pátku 4. do soboty 12. srpna autobus přes den nahradí v úseku mezi Ústím a Lovosicemi dvacet vlaků. V pondělí 14. srpna se omezení vztahuje opět jen na čtyři odpolední spoje.

Spletité cestování od neděle 6. do pondělí 14. srpna čeká na cestující ze zastávek Lovosice město a Malé Žernoseky. Pro obsluhu těchto zastávek bude v tomto termínu jezdit mikrobusová linka, a to podle výlukového jízdního řádu.

Zabezpečovací zařízení v Lovosicích Stávající zabezpečovací zařízení ve stanici Lovosice funguje od roku 1972. Vyprojektovali ho a sestavili v Leningradu. Je poslední tohoto typu v České republice. 

„Cestující ze zastávek Malé Žernoseky a Lovosice město použijí pro cestu ve směru do Ústí nad Labem a opačně mikrobus náhradní dopravy přes stanici Lovosice, kde bude zajištěn přestup mezi mikrobusem a vlaky a autobusy nezastavujícími na těchto zastávkách,“ vysvětlila Votočková.

„Bude to zbytečně obtížné. Jezdím vlakem do práce, protože se mi to časově vyplatí. Ale abych jel ze zastávky město mikrobusem na nádraží, tam přestoupil na autobus a pak teprve zamířil do Ústí, mi přijde zdlouhavé. Radši budu na těch pár dní používat auto,“ říká Lovosičan Martin.

Nové zabezpečovací zařízení budou po rekonstrukci plně řídit počítače. „Všechny prvky, jako návěstidla nebo výhybky, se budou ovládat z jednotného obslužného pracoviště. Na monitoru vidí řídící pracovník nejen pohyb všech drážních vozidel, ale také obsazení všech dopravních kolejí v daném úseku,“ uvedla za Správu železniční dopravní cesty Kateřina Šubová.

Lovoš.
Na Lovoš novou trasou. Značkaři využili tu od lidí