Včerejšek na výstavišti patřil prezentaci Zelinářské unie Čech a Moravy, která byla spojena s finálovým kláním výrobců kysaného zelí. Dnes je patronem doprovodného programu Český rozhlas s jeho hosty zpěvačkami Heidi Janků a Marcelou Březinovou a kapelou Beatles Revival.

Čtvrteční den prožijí návštěvníci výstaviště se společností CS Beton a při moderování a zpěvu Kateřiny Brožové zahrají kapely Bee Gera revival a Fonotest. Návštěvníci si se zájmem prohlížejí expozici deseti soutěžních zahrad.

„Jsme tomu rádi, protože tato výstava dává našemu areálu zvláštní ráz při letošním jubilejním ročníku. Letos firmy a zahradní architekti pracovali na téma „Zahrada všech (ne)smyslů" a každý tým ho pojal po svém. Bylo to pro ně náročnější, protože jsme proti minulým ročníkům expozici přemístili do přední části areálu a byli nuceni zmenšit realizační plochy. Jedno však mají letošní zahrady společné, originalitu, skrytou pointu, viditelné i neviditelné dvojsmysly, nápad a vtip. Rovněž kvalita odvedené práce byla letos na vysoké úrovni a v neposlední řadě je třeba vyzdvihnout pozoruhodné nasazení, s jakým jednotlivé týmy přistoupily k realizaci svých záměrů," uvedl Petr Skřivánek, jednatel společnosti Zahrada Čech a člen hodnotitelské komise.

Soutěž o Nejkrásnější zahradu můžou podpořit i návštěvníci, kteří je sami ohodnotí a při součtu hlasů určí vítěze Ceny návštěvníků. Vítězem soutěže určila odborná porota, vedená Martinem Rajnyšem z České komory architektů, expozici Dešťová zahrada, kterou připravil tým vedený Martinou Forejtovou (Land5) a Alešem Kurzem (Zahradní architektura Kurz).

Cenu Zahrady Čech za netradiční pojetí a přínos pro rozkvět výstaviště získala zahrada nazvaná Jde o úhel pohledu, kterou ztvárnili pracovníci zahradnických služeb VYKRUT.