V prostorách staré radnice v Lovosicích proběhlo ve středu jeho vyhodnocení a předání cen. Pozvání pořadatelů z Krajského úřadu Ústeckého kraje a zdejší Střední odborné školy technické a zahradnické přijalo 35 nejúspěšnějších řešitelů klání.

Čtyři žáci, o jejichž pořadí rozhodovalo sedm bodů, postupují do celostátního kola, které opět proběhne na půdě pardubické chemické průmyslovky.

Vítězem krajského kola se stal Jan Doskočil ze ZŠ s rozšířenou výukou jazyků v Litvínově, který byl nejúspěšnější v praktické části soutěže. Druhé místo obsadil Dominik Hrdý ze ZŠ v Chomutově, Hornická ulice, 3. místo vybojovala Klára Kohoutová, která nejvíc bodovala v teoretické části klání, a 4. místo Artem Sukhanov, oba ze ZŠ Ústí nad Labem, Rabasova ulice.

Nejlepší řešitelem z Teplicka byla na 6. místě Valerie Šudichová ze ZŠ Teplice na Metelkově náměstí, z Litoměřicka na 8. místě Michal Žáček ze ZŠ U Stadionu, z Lounska na 10. místě Natálie Prosová ze ZŠ Kryry, a z Děčínska na 11. místě Pavlína Pivoňková ze ZŠ Rumburk v Tyršově ulici.

Při malé slavnosti bylo poděkováno ředitelce lovosické SOŠ Jaromíře Venclíčkové s kolektivem, který připravoval všech pět uplynulých ročníků, všem učitelům chemie ze zúčastněných ZŠ a sponzorům.