Sběr odpadků za litoměřickým hřbitovem organizoval zastupitel Tomáš Sarnovský. Podpořit ho přišlo několik dobrovolníků různých věkových kategorií. „V letošním roce je odpadků v porovnání s rokem minulým méně, myslím si, že se čistota ve městě postupně zlepšuje," uvedl Sarnovský.

Ve své úklidové snaze nezůstal sám, podpořit ho přijel sám ministr životního prostředí Richard Brabec, který v Litoměřicích bydlí. Stejně jako všichni ostatní nafasoval rukavice, pytel a pustil se do práce. 

Litoměřice, kuriozita, Vojtěšské náměstí, kruhový objezd, židle s nápisem připomínající, že už uprostřed kruhového objezdu měla být fontána. Obyvatelům Litoměřic už došla trpělivost a nechtělo se jim čekat ve stoje na vybudování slíbené fontány uprostřed
Litoměřická kuriozita na Vojtěšském náměstí

Do úklidu kolem cyklostezky a břehu Labe se zase pustil místostarosta Litoměřic Karel Krejza, který do práce zapojil i svou dceru. Okolo Labe se uklízelo hned na několika místech, od čističky odpadních vod, přes Střelecký ostrov až ke zmíněné cyklostezce. Na soutoku Labe a Ohře si to zase vzala na starost NADĚJE Litoměřice. 

„Společně s kolegy a klienty azylového domu jsme uklízeli v okolí soutoku řeky Labe a Ohře. Ve skupině deseti lidí jsme nasbírali celkem 16 pytlů odpadu. Odměnou pro všechny zúčastněné bylo závěrečné opékání špekáčků," uvedla sociální pracovnnice azylového domu Tereza Lachmanová.

Dalších osmnáct lidí bez domova společně se dvěma zaměstnanci terénního programu provádělo úklid v oblasti za Penny marketem a dali tak najevo, že na prostředí, ve kterém žijí, jim záleží.