Námitka proti postupu zadavatele v zadávacím řízení, konkrétně proti přijetí nabídky s mimořádně nízkou cenou, byla podána 26. dubna.

„Následně jsme zaslali stěžovateli sdělení o nevyhovění námitky. Toto sdělení bylo firmou převzato 12. května. Do deseti kalendářních dnů mohl být Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže zaslán písemný návrh stěžovatele. Tak se však naštěstí nestalo a smlouva s vítězem výběrového řízení byla podepsána dne 25. května," vysvětlila zdržení zahájení prací Vladimíra Nováková, místostarostka Lovosic.

Do podepsání smlouvy byly sekány pouze plochy kategorie č. I. a II., a to  na základě vystavené objednávky dle směrnice Rady města do maximální částky 200 tisíc korun. Vítěze výběrového řízení na zakázku s názvem „Údržba zeleně ve městě Lovosice pro rok 2012 a 2013" firmu Otakar Chládek – sadovnický a zahradnický servis Praha 6 schválila Rada města již 12. dubna.

„Objednávku na vyšší částku jsme vystavit nemohli, jelikož bychom tím porušili směrnici Rady města a muselo by proběhnout výběrové řízení malého rozsahu, které  by v rámci akutnosti údržby zeleně nebylo dostatečně flexibilní," doplnila starostka Lovosic Lenka Lízlová.