„Vydány budou jednotné turistické mapy, které návštěvník obdrží při příjezdu do města a na nich nalezne jak objekty Památníku, tak městské, jež upozorňují na starší historii. Na důležitých místech se instalují informační tabule a po celém městě ukazatele, které zájemce dovedou ke zvoleným cílům," uvedl Jiří Hofman, vedoucí informačního centra.

Na Terezín a jeho jednotlivé objekty upozorní ve svých pořadech Česká televize, jako první bude tuto neděli, 31. července, upoutávka na Muzeum Františka Josefa I. v oblíbeném dopoledním pořadu Toulavá kamera. Návštěvnost této unikátní expozice, otevřené v rekonstruovaných prostorách Dělostřeleckých kasáren, se postupně zvyšuje a majitel sbírek slibuje, že ji bude neustále rozšiřovat.

„Zatím je zde k vidění na 2 000 předmětů, což je necelá čtvrtina majitelovy sbírky. Jak jsem byl informován, tak za těch několik týdnů, co bylo muzeum otevřeno, stačil získat další zajímavé materiály, jež se vážou k osobnosti tohoto Habsburka," dodal Jiří Hofman.

Muzeum Františka Josefa I., stejně jako expozice Kasáren z 18. století a Muzea La Grace na Kavalíru II, jsou otevřeny každý den, mimo pondělí, od 10 do 16 hodin, Muzeum Terezín, Informační centrum a podzemní chodby každý den od 9 do 17 hodin.