Do korespondenčního kola přihlásilo své recepty celkem 96 studentů z 24 středních škol. Odborná porota vybrala nakonec 12 finalistů. Hlavní surovinou pro přípravu pokrmu je tuňák Rio Mare nebo krém Rio Mare Paté.

Odborným garantem je držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka. Finále proběhne 10. prosince v Praze a studenti v něm budou bojovat o ceny v hodnotě 25 000 Kč.

V prvním korespondenčním kole všichni soutěžící připravili a nafotili pokrm. Ten pak zaslali společně s vyplněným průvodním listem. Ten obsahoval kalkulační list a technologický postup přípravy.

Odborná porota v čele s Vladimírem Pickou vybrala nakonec 12 receptů, které postoupily do finále. V živém finále ocení odborná porota tři soutěžící a jeden soutěžící obdrží zvláštní cenu dětské poroty.

Autor nejlepší svačiny získá poukázku na nákup v hodnotě 10 000 Kč, odměna za druhé místo je 6 000 Kč a za třetí místo 4 000 Kč. Hodnota zvláštní ceny dětské poroty je 5 000 Kč. Živé finálové kolo proběhne 10. prosince v Praze.

Odborným garantem soutěže a předsedou poroty je Mistr kuchař a medailista z Olympiády kuchařů v Berlíně Vladimír Picka.


Vojtěch Bulín - Lehký těstovinový salát s tuňákem

Suroviny (5 porcí): 375 g těstovin, 175 g papriky, 1 ks salátové okurky, 100 g bílého jogurtu, 100 g rajčat, 100 g červené cibule, 250 g tuňáka Rio Mare, sůl a pepř dle chuti

Postup: Těstoviny uvaříme na způsob „al dente", po uvaření zchladíme a dáme do mísy. Okurku, papriku a rajče nakrájíme, vložíme do mísy. Vše smícháme, přidáme bílý jogurt, dochutíme solí a pepřem.