BASKETBALOVÁ UNIE DOTACI NEZÍSKÁ

„Vedení města si uvědomuje nedostatek kapacity krytých sportovišť. Už v minulosti mělo snahu vstoupit do jednání o dalším osudu sportovní haly v areálu Tyršova stadionu," uvedl roudnický místostarosta František Padělek s tím, že dalším subjektem, který usiluje o výstavbu sportovní haly, je Basketbalová akademie 2006, která, na základě smlouvy o smlouvě budoucí na právo stavby multifunkční haly na sídlišti Jih, připravuje její výstavbu.

Zástupci Basketbalové akademie radnici dokonce žádali o veřejnou finanční podporu ve výši 8 milionů korun. Tu však zastupitelé na posledním zasedání zamítli.

„V této věci jsem před jednáním zastupitelstva svolal jednání politických klubů, na kterém převládl názor, aby sportovní halu, která by sloužila nejenom Basketbalové akademii, ale i ostatním sportovním klubům, vystavělo město jako investor s využitím dotací ministerstva školství a tím zajistilo uspokojení zájmů široké sportovní veřejnosti," vysvětlil starosta Roudnice nad Labem Vladimír Urban. Tento návrh pak zastupitelstvo na zasedání schválilo.

Obyvatelé města rozhodnutí zastupitelů většinou vítají. „Halu, která by sloužila všem sportovcům, Roudnice potřebuje. Jen doufám, že nezůstane jen u slibů," napsal Roudničan Jan.

Memorial Air Show v Roudnici nad Labem, neděle
Skvělá podívaná! Při Memorial Air Show se návštěvníkům tajil dech