„Jsem rád, že se nám podařilo tuto zajímavou novinku realizovat. Na rozdíl například od Žatce, kde město vynaloží ze svého rozpočtu více než 1.500.000Kč, se nám díky partnerům podařilo snížit cenu pro město na 100.000Kč. Za to Zahrada Čech jako pořadatel umožnila zdarma charitativním organizacím či sociálním službám vlastní propagaci a prodej jejich výrobků. Důležitá pro nás byla také spolupráce s Deníkem a Litoměřickem24, které o kluzišti informovaly v celém okrese," uvedl radní.

Demontáž kluziště na litoměřickém náměstí.

Kluziště bylo na náměstí umístěno od začátku prosince. Odborná firma jej demontovala a odvezla těsně před Silvestrem. Jak již dříve pořadatelé uvedli, nechtěli riskovat poškození plochy od pyrotechniky.

Kluziště nebylo na rozdíl od jiných ploch pro bruslení z klasického ledu. Šlo o speciální polymer. Důvodem byla cena. „Umělá plocha i v porovnání s ledem byla pro zábavu dětí plně dostačující a řada dětí si zde vůbec poprvé vyzkoušela bruslení a postupně tak chtějí přejít na ledovou plochu na zimním stadionu," doplnil zkušenosti z provozu kluziště litoměřický radní.

Kluziště doplnilo adventní trhy, které na náměstí probíhaly v poslední dny před Vánoci. Zda bude kluziště na náměstí i v letošním roce, zatím není jasné.

Demontáž kluziště na litoměřickém náměstí.