Iniciátorka celého nápadu Monika Nunhardtová se ale nesetkala s příliš pozitivní reakcí. Automaticky byla spojena se zrušeným útulkem v Hněvicích a jeho bývalým provozovatelem Miroslavem Mrhalem. Téměř okamžitě byl tak její příspěvek následován řadou varování o nedůvěryhodnosti celého projektu.

„Bohužel jsem nyní ukamenována lidskou zlostí. Až vše bude, jak má být, a já budu moci těm psím zlatíčkům otevřít nový přechodný domov, ráda vás pozvu se na něj podívat,“ uvedla Monika Nunhardtová.

Přátelství s panem Mrhalem nepopřela, že by ale byla jeho bílým koněm v zakládání nového útulku, nepotvrdila. Monika Marešová, která v hněvickém útulku několik let pracovala, si o tom ale myslí své.

Přečtěte si: Švestková dráha: Nový dopravce

„Pan Mrhal na psech ve svém útulku jen parazitoval. Často dostával peníze darem nebo jako dotaci, nikdy je ale neinvestoval do útulku nebo do zvířat v něm. Jsem si skoro jistá, že Monika Nunhardtová je nyní jeho přítelkyní a společně se snaží pokračovat v praktikách, které probíhaly v Hněvicích. Jen se přesunuli na druhou stranu okresu,“ myslí si Marešová.

O záměru vybudovat útulek na území města však libochovická radnice neví.

„Rada města neměla v programu projednávání nic podobného. Dokonce ani na poradách žádná informace o psím útulku neproběhla. Dokud ale nedojde ke stavebním úpravám objektu, nemusíme o tom na úřadě vůbec vědět,“ uvedla místostarostka Libochovic Blanka Stará.

Mohlo by vás zajímat: Veslaře a kanoisty nyní čeká v Labe Aréně špičkové zázemí