Poštovní schránka na náměstí ČSA je pro ně ještě příliš vysoká, proto jim s vhození musely pomoci jejich třídní učitelky Eva Smejkalová a Michaela Martínková. Jejich přání jsou sice tajná, přesto nakonec vypluly na hladinu u chlapců počítačové hry, tablety, stavebnice a autodráhy, u dívek oblečení, malování na obličej a Barbíny.

Obsluha pošty Parter na Božím Daru se má od 1. prosince co činit. Do tamní speciální schránky můžou nejen děti, ale i jejich rodiče během celého roku vkládat, ale i posílat svá vánoční přání. V posledním měsíci v roce pak Ježíšek přání ozdobená speciálním vánočním razítkem rozešle svým adresátům. To letošní navrhla výtvarnice Irena Vyčítalová. Razítko se bude používat do 23. prosince.

Orážení příležitostným razítkem funguje tak, že zákazníci předají své pohledy a dopisy přímo na přepážce božídarské pošty nebo pohledy, dopisy s nalepenou známkou, napsanou adresou a pozdravem vloží do obálky a tu adresují na Boží Dar. Na tamní poště obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a speciálním denním razítkem. V loňském roce rozeslal Ježíšek z Božího Daru přes 80 tisíc dopisů a pohlednic.