V tomto týdnu je ale podle vyjádření litoměřické radnice naplánováno další jednání. Bližší informace starosta Ladislav Chlupáč (ODS) odmítl sdělit s tím, že město připravuje  stanovisko.  

Město Litoměřice koupilo pivovar po ukončení výroby zlatavého moku za 10 milionů korun. „Obávali jsme se, že by ho mohl získat investor, který zde začne podnikat způsobem, jež se nehodí pro historickou část města, v níž se nachází,“ konstatoval v roce 2010 starosta Chlupáč.

Tehdy hrozilo i riziko, že pivovar bude po částech rozprodán. A sen vedení litoměřické radnice o tom, že se v pivovaru opět začne vařit pivo, vzniknou pivní lázně, muzeum českého pivovarnictví s restaurací, případně hotel, se tak definitivně rozplyne.

Zda tento sen trvá, nebo se plány posunuly jiným směrem, není v tuto chvíli jasné.

Litoměřický starosta pro Deník v únoru 2010 uvedl, že plánovaný pivovar by měl ročně vyrobit 10 až 20 tisíc hektolitrů piva. Nacházet by se měl v levé části areálu společně s pivními lázněmi a restaurací. V protějším domě, bývalé varně, by pak měl být hotel a další zařízení. Oba objekty by měly zůstat propojené lávkou, na kterou by navazoval výtah.

Plánů na využití rozsáhlého několikapatrového sklepení se v minulosti objevilo několik. Od podzemního parkoviště, po squashové kurty. Otázka financování uvedeného projektu ale zatím nebyla vyřešena.

Město také tvrdilo, že se pokusí vyjednávat s případnými investory a prověří možnost získat vhodnou dotaci. Před dvěma lety se v pivovaru zatím dělaly „úklidové“ práce.

Budovy se vyklízely, aby byla umožněna případným investorům pohodlná a bezpečná prohlídka několikapatrových sklepů i nadzemních částí pivovaru. Odvážel se různý stavební odpad jako suť,  hadice či trubky. Ale také i stará svítidla a nepotřebné zařízení.

Litoměřický pivovar neměl po roce 1990 na růžích ustláno. Podle serveru Pivovary.info návrat do soukromých rukou provázelo množství problémů. Od roku 1991 se provoz vydělil ze zaniklého severočeského uskupení pivovarů a vznikl Pivovar Litoměřice, státní podnik. V roce 1994 byla založena firma Měšťanský pivovar Kalich, a.s., která v následujícím roce získala podnik od státu do svého majetku. Akciová společnost však brzy zkrachovala a pivovar se opět vrátil do vlastnictví státu. V květnu 1996 založil stát, resp. Fond národního majetku ČR společnost Korunní pivovar, s.r.o.

Přistoupilo se k opětné privatizaci veřejnou soutěží, a to v říjnu 1996. Jediným kritériem byla výše nabídnuté ceny, přičemž orientační cena byla stanovena na 46,5 mil.Kč. Novou společnost vlastnila řada drobných subjektů.

Od dubna 1998 byla jediným vlastníkem pražská firma Pekařství a.s. V pivovaru se vyráběly po uzavření děčínského pivovaru některé tamní značky.  Na počest básníka J.W. Goetheho a jeho poslední lásky Ulriky von Levetzow, která žila na zámku v Třebívlicích, začal litoměřický pivovar vařit pivo s názvem Baronka. V tvrdé konkurenci však neustále klesal odbyt vyráběného piva. Pokles výroby byl poměrně rychlý. V roce 2002 se negativně odrazilo sloučení lounského pivovaru se společností Drinks Union.