Návštěvnost slavností rok od roku stoupá. Proto musely být přesunuty z Tyršova na prostornější Mírové náměstí.

Na návštěvníky přitom letos čeká vskutku náročný úkol. Své produkty hodlají prezentovat více než tři desítky pivovarů. Nabídka piv a pivních speciálů tak bude zřejmě rekordní. Zájem mini a malých pivovarů o účast na litoměřických pivních slavnostech totiž roste. Zejména proto, že právě jim byly slavnosti od prvopočátku určeny.

„Nízkou cenou za umístění stánku a osobním přístupem se snažíme vytvořit účastníkům příjemné prostředí a poskytnout vhodné podmínky nejen pro prodej samotného piva, ale především pro zajímavou propagaci jednotlivých značek," dodala ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích, které akci pořádají, Věra Kmoníčková.

Řada soutěží

Loga všech pivovarů budou letos umístěna přímo na pódiu a jejich zástupci dostanou příležitost je za pomoci moderátora osobně představit.

Bavič a moderátor programu NASTY (Petr Cerha) má připravenou řadu soutěží nejen o pivní ceny. Soutěžit se bude v mnoha netradičních pivních disciplínách. Připravena je i hlasovací soutěž o nejlepší pivovar, v níž rozhodnou hlasy příchozích pivařů a pivařek.

O zajímavou hudební nabídku se od 13 hodin do půlnoci postupně postarají LUCIE revival, Wono sito sedne, Rybičky 48, Prowizorium, Michal Hrůza, 100 Legs a Markýz John. Dorazí i promo autobus Tullamore Dew s ochutnávkou irské whisky. Organizátoři nezapomínají ani na dětské návštěvníky v doprovodu rodičů i pro ně jsou nachystány speciální atrakce.

Pro vstup jsou určeny tři pokladny: naproti České spořitelně, v ulici Novobranská a u domu U Pěti panen v horní části náměstí. Vstupné je 80 korun, důchodci a děti do 15 let zaplatí 60 korun, děti do 110 cm, pejsci a kočárky mají vstup zdarma.