„Navýšení počtu volných pracovních míst by Lovosice uvítaly,“ poznamenala mluvčí lovosické radnice Ivana Kocánková.

Společnost si místo vybrala hlavně díky blízkosti dálnice D8 a snadnému dosahu německé průmyslové zóny v Drážďanech a Lipsku, kde je rozvinutý zejména automobilový průmysl. K přepravě by však chtěla využívat i železnici a vodní dopravu po Labi.

„Z pohledu středoevropské logistiky bude mít park význam i pro přepravu rychloobrátkového zboží mezi Německem, Českou republikou a Polskem,“ uvedl šéf developmentu P3 pro Českou republiku Jakub Pelikán.

K dopadení dvou mladíků, kteří v Lovosicích platili cizí kartou (na snímku), pomohl čtenář Litoměřického deníku.
Případ zneužití platební karty byl i díky Deníku objasněn

O park P3 Lovosice se zajímají jak logistické společnosti, tak firmy, které se zabývají lehkou výrobou. „Díky pokročilým jednáním se zájemci lze očekávat, že by se park mohl začít stavět ještě letos,“ odhadl Pelikán.

V přípravném procesu hodnocení vlivů stavby na životní prostředí (EIA) město kladlo důraz hlavně na to, aby průmyslová zóna negativním způsobem neovlivnila ovzduší exhalacemi, nezatížila město další dopravou a nebyl navýšený těžký průmysl.

Ne všichni obyvatelé Lovosic však zamýšlenou stavbu vidí pozitivně.

„Podle mě je šílenost budovat v průmyslových Lovosicích, kde všechny fabriky bojují s kritickým nedostatkem zaměstnanců, další pracovní pozice. Tak vysoký přebytek volných míst ve městě aspoň donutí firmy, které se chtějí udržet, aby zvedly platy na rozumnou úroveň a nesdíraly dělníky z kůže,“ myslí si o novince Lovosičan Jan.

53 fotbalových hřišť Celková plocha 32 hektarů, na které má průmyslový park v Lovosicích vyrůst, má přibližně stejnou rozlohu jako jako 53 běžných fotbalových hřišť. 

Logistický park by měl vyrůst na východním okraji Lovosic poblíž Lukavce. Areál od okolní krajiny oddělí zalesněný val, který vznikne právě ve směru k Lukavci. Společnost plánuje také stavbu suchého poldru, který přispěje k ochraně před povodněmi.

Pozemek o výměře 32 hektarů koupila společnost P3 od děčínského Armex Oilu. Pro P3 představuje v rámci jedné transakce doposud největší pozemkovou akvizici v České republice. Celková rozloha čtyř zamýšlených hal překročí 128 tisíc metrů čtverečních, přičemž asi 4000 z nich připadnou na kanceláře.

Dominantou centra má být velkokapacitní hala Big Box s rozlohou 90 metrů čtverečních, jejíž délka bude bezmála půl kilometru.

Kamerové body u Malých Žernosek, které měřily úsekovou rychlost, nechalo ŘSD je v minulých dnech demontovat.
Obávané kamery zmizely ze silnice z Lovosic do Ústí