Podle místostarosty Karla Krejzy (ODS) do budovy zatéká. „Odlétávají celé šablony krytiny, stav střechy je skutečně tristní a my jsme zodpovědní za to, když se tam někomu něco stane," sdělil na jednání vedoucí odboru správy majetku města Václav Härting.

Předseda finančního výboru, který rozpočtové opatření předkládal, Radek Lončák (ODS) doplnil, že očekávají, že město bude v dotační výzvě úspěšné a nynější výdaje by pak tudíž mohly být kompenzovány.

Jak upřesnila vedoucí odboru územního rozvoje Venuše Brunclíková, za peníze bude opravená střecha na pravé budově pivovaru při pohledu z Tyršova náměstí. Práce v srpnu zahájí firma Chládek & Tintěra, která uspěla ve výběrovém řízení.

Úpravy vyhlášky odsunuli

Co zastupitelé Litoměřic naopak neschválili, byla úprava městské hazardní vyhlášky. Zastupitel Strany zelených Petr Panaš požadoval, aby byly ze seznamu adres, na kterých je možné sázkové hry a loterie provozovat, vyškrtnuté dvě adresy v Dlouhé ulici. V jedné budově se tam totiž nacházejí herny a školské zařízení.

Karel Krejza upozornil, že herna v místě sídlila dříve než škola. „Město v těchto hernách navíc neeviduje žádná povolení k výherním hracím přístrojům, ty pro videoloterijní terminály vydalo Ministerstvo financí a jsou platná," vysvětlil. Dodal, že městskou vyhlášku stejně bude nutné upravit, a to na základě novely zákona o hazardu. Také z toho důvodu bod spolu s Václavem Červínem (Sport a Zdraví Litoměřice) navrhl odložit na zářijové zasedání zastupitelstva. Pro bylo 15 zastupitelů.

Na program jednání se nakonec nedostal bod navržený Janem Hrkalem (SZ) týkající se kontrolního výboru. Hrkal navrhoval, aby nyní uvolněný předseda výboru svou funkci vykonával jako neuvolněný a členové kontrolního výboru, kteří nejsou zároveň zastupitelé, za svou práci pobírali odměnu ve výši tisíc korun měsíčně. S opakovaným pokusem o odejmutí placené funkce Jaroslavu Růžičkovi (KSČM) ale neuspěl. Pro zařazení bodu na program jednání bylo pouze 8 zastupitelů.