„Dřív tu skoro nikdo nechodil, jen tu parkovalo pár aut. Teď je tu ale určitě rušněji. S příjezdovou cestou by ale město mělo něco udělat,“ říká sportovec Martin, který hřiště pravidelně navštěvuje.

MĚSTO MÁ OMEZENÉ MOŽNOSTI

Město má však možnosti pro opravy omezené. A to kvůli nevyjasněné budoucnosti areálu bývalé Olejny, která vede paralelně s rozbitou částí Tovární ulice. Největší výmoly, díry a nerovnosti na silnici před několika dny provizorně opravili zaměstnanci technických služeb vysypáním živičnou směsí. Jde ale jen o dočasné řešení.

Policejní kontroly na Lovosicku
Policisté opět vytáhli radary, silnice vybírali sami

„Ta silnice je ve velmi špatném stavu. Provizorní výspravy problém nemůžou vyřešit. Rádi bychom, aby tu v budoucnu vzniklo z části parkoviště a z části nová plocha zeleně. Možností rozvoje této oblasti je víc,“ uvádí starosta Lovosic Milan Dian.

Studii na vznik parkoviště nechalo město zpracovat již v roce 2016, její další vývoj je ale závislý jak finančních prostředcích, tak na tom, jak vlastník Olejny naloží s areálem.

PROVIZORNÍ OPRAVY I V BUDOUCNU

„S pracemi město váhá hlavně z důvodu nevyjasněné budoucnosti areálu bývalé Olejny. Neradi bychom tam postavili parkoviště, které by muselo ustoupit například silnici. Nechceme se také připravit o možnost část pozemků odkoupit a rozšířit do těchto prostor park nebo zbudovat větší parkovací plochu. Zatím se jedná pouze o spekulace, ale dokud nemáme jistotu, nemá cenu komunikaci opravovat,“ vysvětluje starosta.

S provizorním opravováním je proto počítáno i do budoucna, až do doby revitalizace lokality. Vývoj situace kolem bývalé Setuzy by se měl posunout ještě letos.

Ilustrační foto.
Neslyšící chlapec potřeboval nový zvukový procesor, přispěla nadace

Koncem loňského roku byla dokončena sanace zhruba 700 tun nebezpečných chemických odpadů a belgický majitel Bruno Beyne má v plánu areál ještě letos zdemolovat a vyčistit.

„Doufám, že koncem března proběhl již poslední soud, a pokud se bývalý vlastník neodvolá, budu již moci s majetkem disponovat. Z původních staveb zůstane pouze komín a administrativní budova," uvedl Beyne, který nechal již provizorně opravit odpadávající cihly a omítku.