Období nažehlených obleků, nervózních úsměvů a prvních tanečních kroků se blíží. Dobrovolní i přinucení milovníci tance mají v litoměřickém okrese na výběr z mnoha kurzů a právě nastal čas se přihlásit.

Vůbec první taneční v regionu začnou v Lovosicích, a to v pondělí 11. září pod vedením Karla Zímy v sále staré radnice. V litoměřickém Kulturním a konferenčním centru začnou taneční pod vedením Pavla Kruckého 22. září a zájemci při nich absolvují deset lekcí.

„Loni jsme měli v kurzech 70 dívek a stejný počet chlapců, pro tento ročník je to zatím 50 ku 36. Mimo to loni absolvovalo 20 párů kurz tance pro dospělé. Pokračuje i letos, bude rovněž v pátek vždy po skončení hlavních tanečních,“ vysvětlila asistentka ředitelky centra Daniela Kebrtová.

Ilustrační foto
Dům dětí a mládeže Rozmarýn otevře opět přes 60 kroužků

O pestrou nabídku kurzů tance v Roudnici nad Labem se stará společnost Dance Arts Agency. „S bratrem Walterem Elschekem, který mi dělá partnera, působíme ve městě druhým rokem a jsme mile překvapeni, jaký mají místní lidé o tanec zájem,“ říká lektorka Lada Motyčková, která úzce spolupracuje s roudnickým Kulturním a informačním zařízením.

V jeho sále Říp otevírá pro středoškoláky čtyři kurzy, každý maximálně se 17 páry, což je ideální počet pro výuku. Druhý sál má Lada Motyčková pronajatý v kongresovém středisku Koruna pro dospělé kurzisty a sólo ženy.

Už léta vyučuje tanec také Tomáš Mikulský. Zamluvené má sály U Tří lip v Libochovicích, v roudnické Libuši, ve Štětí v Kulturním střediska a varhanní sál ZŠ Boženy Němcové v Litoměřicích. Kromě kurzů tance a společenské výchovy pro mládež pořádá i kurzy pro dospělé. V Litoměřicích, Roudnici nad Labem a Štětí vyučuje navíc i latinsko-americké tance v úpravě sólo pro ženy.

Tereza Voříšková a Jan Svěrák při představení filmu Po strništi bos
Po strništi bos je v kinech. Režisér Jan Svěrák se narodil v Žatci