Na setkání se například řešila potřeba obce Lovečkovice nahradit historickou techniku jednotky SDH novějším vybavením, hovořilo o využití areálu zámku v Liběšicích po ukončení sociálních služeb, o přípravě výstavby nového vedení vysokého napětí z Kozlů na Štětí, které omezuje územní plány obcí, přes jejichž katastry povede.

Účastníky bylo mimo jiného kvitováno zřízení stanice Krajské záchranné služby v objektu hasičské stanice HZS v Úštěku.

„Co se týká našeho města, předali jsme hejtmanovi první verzi s třemi variantami budování okružní křižovatky poblíž hotelu Patriot na komunikaci, která je Ústeckého kraje. Ta by měla pomoci řešit dopravu do centra našeho města, kterým každý den projede přes 60 autobusů. Ne všechny tudy musí projíždět. Naším cílem je vybudovat v tomto místě zastávku autobusů a v sousedství odstavnou parkovací plochu. Na Mírové náměstí by po tomto řešení jezdili pouze ranní autobusy vozící mládež do školy a občany k lékaři a zpět," přiblížil řešení jednoho problému starosta Úštěku Petr Kundrát.

Omezením dopravy do centra se vyřeší letité stížnosti obyvatel a podnikatelů na narušování statiky objektů. Hejtman Bubeníček přislíbil Úštěckým pomoc i při řešení dalších dlouholetých problémů, které jsou v gesci státu.