Místostarosta Litoměřic a jednatel společnosti Zahrada Čech Václav Červín v pátek ujistil, že stále platí, že bude fungovat i jako víceúčelová sportovní hala.

Pavilon vznikne na místě nynějších objektů B a C. „To jsou velké plechové haly, které mají být zbourány a nahradí je nový pavilon," uvedl Červín.

Řekl, že když vše dobře dopadne a budou dodrženy zákonné lhůty, stavět by se mělo začít po podzimní výstavě Zahrada Čech. Stavět se mělo už na jaře, záměr ale  zbrzdila nutná přeložka trafostanice.

„Studii máme hotovou a odevzdanou na stavebním úřadě. Problémem jsou zdlouhavé administrativní úkony se společností ČEZ," vysvětlil Václav Červín.

„Nový objekt nebude pouze výstavnický, v mezidobí bude fungovat jako sportoviště. Na jeho plochu se mohou vejít tři tenisové kurty vedle sebe, bude tedy mít parametry i na sálovou kopanou nebo florbalové či basketbalové hřiště.
Bude tam i mobilní hlediště zhruba pro 300 diváků, aby se tu daly pořádat turnaje," popsal Červín.

„K tomuto záměru město, které je polovičním vlastníkem společnosti spravující výstaviště, přivedla mimo jiné nutnost vybudovat prostor odpovídající moderním požadavkům výstavnictví," uvedl starosta Ladislav Chlupáč.

„Druhá věc je, že už několik let usilujeme o vybudování víceúčelové sportovní haly. Tady se naskytla možnost zabít dvě mouchy jednou ranou," dodal starosta.

Náklady zatím vedení města odhaduje na 40 milionů 
korun. „Společnost Zahrada Čech si bude muset vzít na tuto částku úvěr. V současné době řešíme způsob ručení, jednáme s několika bankami," řekl Červín. Způsob financování by podle něj měl být jasný zhruba do měsíce.