Původní záměr, že placené stání zredukuje počet aut v historickém centru, nevyšel. Náměstí stále vypadá jako jedno velké parkoviště. A futuristické plány, že pod náměstím vznikne podzemní parkoviště, je zřejmě v následujících letech nerealistické.

Nyní je pod stolem i plán s vybudováním parkovacího domu Na Kocandě, v prostoru po bývalé čerpací stanici. Proti záměru se totiž postavili obyvatelé dotčených panelových domů, kteří radnici vyslali vzkaz: Auta tu nechceme.

Město předpokládalo, že parkovací dům postaví soukromá firma, obyvatelé se však obávají znehodnocení bytů hlukem i novou zástavbou. Radnice tak projekt stopne a plánovaná nová parkovací místa v blízkosti náměstí nevzniknou.

To však není jediná problematická lokalita s parkováním. Na posledním zasedání komise územního rozvoje se diskutovalo i o jiných místech v Litoměřicích.

Tím je například Palachova ulice, která v současnosti slouží jako parkovací plocha pro všechny, kteří chtějí mít auto blízko centra a neplatit parkovné. Úprava tohoto prostoru podle místostarosty Václava Červína by mohla začít v roce 2014.

Dalším problematickým místem je ulice Čs. armády. Zde mají potíže s auty samotní obyvatelé přilehlých bytů, neboť vchody do domů jsou překvapivě na straně opačné, než ulice. „Zde je tedy možnost navrhnout lepší řešení," stojí v zápise jednání komise.

„Dále by nás měla zajímat současná úprava a využití Tyršova náměstí, cenným územím je také prostor okolo Kapucínského náměstí a plocha podél ulice z Kapucínského náměstí po prodejnu Bunek na Kapucínské."