Kromě pracovních činností, které zahrnují tkaní koberců, pletení košíků, výrobu mýdel a šperků, se snaží pracovníci zpestřovat klientům dny volnočasovými aktivitami. Ve spolupráci s chráněným bydlením plánují výlety, společenská setkání, sportovní aktivity a návštěvy kulturních zařízení.

Z archivu sociálně - terapeutické dílny v Litoměřicích„Pro klienty se snažíme připravovat i takový program, který tematicky navazuje na činnost v dílně. Na měsíc květen plánujeme například výlet parní lokomotivou na Zubrnický májový jarmark, kde budou mít klienti možnost vidět rukodělné výrobky, mohou načerpat inspiraci a motivovat se k dalšímu tvoření," uvedla Anna Koloburdová, vedoucí sociálně terapeutické dílny. Za tímto účelem navštěvují i okolní dílny např. v minulém měsíci palačinkárnu v Litoměřicích.

Každý měsíc se koná nejméně jedna akce. V květnu plánují kromě zmíněného výletu do Zubrnic vystavovat a nabízet své výrobky na výtvarném Sympoziu Ludvíkovice. Další měsíc se dílna zúčastní Dun Dun festivalu, který pořádá organizace ShineBean, kde budou klienti pomáhat a následně prezentovat rukodělnou dílnu společně s nabídkou výrobků.

Z archivu sociálně - terapeutické dílny v LitoměřicíchNěkteré akce se těšily takové oblibě, že se z nich staly tradice. Například vánoční besídka, každoroční zahradní slavnosti spojené s táborákem, občerstvením a setkání s přáteli i s veřejností nebo návštěva divadelního vystoupení Studia OÁZA, kde účinkují lidi s mentálním postižením.

V případě zájmu je na webových stránkách NADĚJE ke stažení občasník, kde najdete informace o výrobcích a podrobnosti s fotografiemi z jednotlivých prodejních a volnočasových akcí. Nebo můžete přijít navštívit dílnu v ulici Pražská, kde si prohléhnete výrobky a přesvědčíte se, že i lidé s mentálním postižením mohou mít normální život a zaslouží si žít v lidské společnosti, ne na jejím okraji.

Z archivu sociálně - terapeutické dílny v Litoměřicích