„Pokud by vedra přetrvávala, bude ke kropení docházet vždy jednou týdně," sdělil Jaroslav Křivan z lovosického městského úřadu.

Lovosice mají s Třebenicemi uzavřenou smlouvu o spolupráci při zabezpečování požární ochrany ve městě od roku 2012. Město se na oplátku zavázalo poskytovat na činnost jednotky SDH Třebenice pravidelný roční finanční příspěvek.

Na lovosické radnici rovněž zaznamenali několik dotazů od lidí, které se týkaly kropení silnic. To v minulosti zajišťovala soukromá firma vlastnící kropící vůz. Ten byl bohužel k letošnímu roku vyřazen a tuto spolupráci tak již nelze obnovit.

„V současné chvíli město jedná o případné spolupráci s městem Litoměřice a oslovilo i Správu a údržbu silnic Ústeckého kraje. Doufáme, že se podaří vyjednat spolupráci a silnice budou opět skrápěné. Tuto otázku bude řešit vedení města i při sestavování rozpočtu na příští rok a zváží, zda vůz, který by mohl kropit silnice, nezahrne do návrhu rozpočtu," doplnil tajemník lovosického úřadu František Budský.