„Rozhodně jsme po volbách nastavili systém tak, abychom co nejvíce ušetřili a mohli připravit a zahájit projektovou přípravu na další období. V současné době máme zhruba přes 7 milionů korun na účtě obce, což se nám podařilo za tři roky ušetřit nějakých šest milionů korun," řekla starostka. „Nastartovali jsme to správným směrem, který jsme původně chtěli."

„V současné době připravujeme rekonstrukci komunikací v naší obci. Máme připraven projekt včetně stavebního povolení na kanalizaci," přiblížila plány Veronika Kulichová. „V tomto případě je investice zhruba 100 milionů korun, což je pro obec naší velikosti opravdu hodně peněz a nemáme v současné době na realizaci. Nemáme ani na spoluúčast."

Podle starostky obec hledá další a jiné variantní řešení. „Na něm spolupracujeme s okolními obcemi i soukromým sektorem. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Trochu se nám to po parlamentních volbách zaseklo," uvedla.

„Dáváme hodně prostoru kulturnímu vyžití. Máme fotbalový turnaj, je tu několik občanských sdružení, jako třeba šermíři, nebo máme Hubertovu jízdu. Děláme klasický masopust, karneval," popsala starostka další akce v obci. „Děláme dýnování, máme žákovský fotbal. Hasiči budou po deseti letech pořádat soutěž."

„Rekonstruujeme část velkého fotbalového hřiště, kde si hasiči staví základnu a v létě tam proběhne soutěž," nastínila Kulichová. „Situace okolo vepřína vypadá tak, že majitel pan Hora zemřel. Společnost řídí jeho syn Josef Hora. V současné době bude v řádu jen několika set kusů, nikoliv tisíců vepřů. Vepřín se ubírá trochu jiným směrem, než v minulosti. Do roku 2015 tu určitě vepřín bude fungovat, pak se uvidí."

V Podsedicích řešili i bioplynovou stanici. Ta dosud nestojí. „Zajišťoval ji soukromý investor. Požádal si o prodloužení stavebního povolení," dodala starostka.